Lanzarote

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 12 Nov 2006 16:38
Date: 12-11-06     Time: 16:30 UTC      Position: 28:51.40N  13:48.90W   Name: Playa Blanca 

Click here for English version;

Sikten var beder i dag tidlig, men vinden var like sterk. Jeg tok sjansen på at det var slutt på sandstormen og brukte en time til å spyle ned båten og tauverk. Sanden hadde satte seg overalt, men heldigvis hadde jeg polert båten rett før denne sirocco kom, slik at det var stort sett å spyle vekk det meste. Tauverk, kalesje og biminien slapp også sanden ganske lett, men jeg kom ikke så langt opp i høyden med slangen for å vaske masten og forseilet. Se dagens bildet av noe tau som henger ved masten og merk hvordan sanden har satte seg på den siden som har pekt opp mot vinden.
 
Vinden løyet som spådd tidlig på ettermiddagen, og vi spiste en sen og stor lunsj før båten ble gjort sjøklar. Planlagt avreise blir rundt seks-tiden. Ellers har jentene gått seg en fin tur langs strandpromenaden i motsatt retning fra Playa Blanca, og oppdaget enda flere hoteller og ferieleiligheter. Jeg har hjulpet Jarle ombord "Hvorfor ikke" med koblingen mellom PC-en og satellittelefonen.
 
Fallene ved masten dekket av sand.
Halyards at the mast covered in sand.

English version

Visibility was a lot better this morning, but there was still a fresh wind blowing. I took a chance on there not coming much more sand and spent an hour or so cleaning the sand off the boat. The sand had got in everywhere, but fortunately I had waxed and polished the boat a few days ago so the sand was easily washed off. Ropes, the sprayhood and the bimini were all ingrained with sand but washed off reasonably, but higher up the mast I couldn't get with the hose pipe. See today's picture of some ropes at the mast foot covered in sand.
 
The wind abated somewhat in the afternoon so we ate a large and late lunch before we made the boat ready for sea. We aim to leave about six, after topping up the diesel tank and checking out. Apart form that the girls had a walk along the beach promenade in the opposite direction to Playa Blanca, discovering even more hotels and holiday appartments. I have been helping Jarle on "Hvorfor ikke" getting his satellite phone and PC to work together.