Falmouth - Reunion with Seven and Dream Catcher

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sat 30 Jun 2007 17:50
Date: 30-06-07     Time: 17:00 UTC      Position: 50:09.24N  005:03:92W   Name: Falmouth 

Click here for English version;

Hvem andre skulle dukke opp i Falmouth i går etter en litt lang reise fra Azorene enn Ingrid og Alex fra "Seven". De drog samme dag som oss, men fra Faial, og egentlig hadde tenkt å reise til Brest i Frankrike. Jeg tror at de fikk litt tvilsom råd fra værprofeten Herb, og endte opp med en nokså lang tur som endte i Falmouth istedenfor Brest. Vi hadde en hyggelig middag sammen med dem og Fred og Anne Grethe fra "Dream Catcher" på en av byens bedre restauranter.
 
Været i dag har vært elendig - regn så å si hele dagen utenom noen timer på formiddag der vi slapp unna med byger. Da passet det med et besøk på det maritimske museet i byen. Her traff vi et eldre ektepar som hadde seilt i en åpen seilbåt rundt Storbritannia, over til Norge og Island osv. Båten deres var en av utstillingene (se de tre øverste bildene). Nederste bilde viser løsningen på alle toalettproblemer - kjøp nytt, sette sammen og kast det gamle.
 
Lange turer i liten åpen seilbåt.
This couple made some long journeys in their open sail boat.
 
Lange turer i liten åpen seilbåt.
This couple made some long journeys in their open sail boat.
 
Mange båter på utstilling på museet.
Many boats on display at the museum.
 
 
Ny do settes sammen
New loo

English version

Who should turn up in Falmouth yesterday but our friends Ingrid and Alex from "Seven". They left Faial on the same day as we left São Miguel, initially heading to Ireland together with some other boats, the broke away after a few days and headed for Brest. It seems that they got some rather poor routing advice from Herb, ended up sailing east one day and north west the next, culminating in a long and tortuous route which took them so far north that they chose to skip Brest and headed for Falmouth. We had a very pleasant evening with them and Anne Grethe and Fred from "Dream Catcher" at one of the town's better restaurants.
 
It has rained today - so indoor activities were the order of the day. We visited the maritime museum here in Falmouth where one of the exhibits is of an open sail boat which had been on a number of challenging voyages from the UK to Norway, Faeroes etc. We met the couple who had sailed her too - they were visiting the museum for the day. See the three upper pictures. The lower picture is of the new toilet being assembled - a great improvement.