Dun Laoghaire - Arklow

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 3 Jul 2006 19:48
Date: 03-07-06   Time: 18:00 UTC   Position: 52:47.76N  006:08.80W   Name: Arklow 

Click here for English version;

Vi fikk vinden i ryggen idag for en behagelig seilas sørover langs kysten til Arklow. Litt lite vind de første timene slik at det ikke gikk så veldig fort. Litt mer vind etterhvert, men så vikk vi halvannen knops motstrøm - heldigvis er ikke turen så lang rent avstandsmessig - 35 sjømil, så selv med en snittfart på 5 knop blir ikke dagen for lang. I tillegg til de vanlige gjøremål når man seiler - holde utkikk, lage kaffe og småsnacks, har vi testet watermaker'en idag. Denne maskinen produserer ferskvann fra sjøvann, og vi har ikke testet at den fungerer før. Testen gikk bra og vannet smakte OK. Maskinen er nå konservert mot bakterievekst inntil vi har bruk for den for alvor - sannsynligvis ikke før vi forlater Gran Canaria og peker baugen mot St. Lucia.
 
Etter en hel armada av seilbåter i helga, har vi nå fått havet til oss selv. Vi har bare sett noen småbåter som er ute og fisker. Kysten her er ganske vakker, med både fjell, klipper og lange flotte sandstrender samt småbyer med små slott eller festninger. Arklow er den siste havnen før kysten vender mot vest inn mor Cork. Dette blir vårt avreisepunkt tilbake til Wales - sannsynligvis Fishguard. Selve havnen er ganske liten - en elvemunning nærmest. Noen få gjesteplasser, men nok for oss. Vi gikk inn til byen for å handle litt mat før vi spiste middag ombord. Havnesjefen var en meget hyggelig og hjelpsom kar, selv om han ville ha 32 euro fra oss. Prisen er iallfall på vei ned nå at vi er borte fra Dublin.
 
Winging along today.
 
Dun Laoghaire harbour
Dun Laoghaire harbour

English version

We had the wind right behind us today for the run down to Arklow. Not too much wind at first, so progress was slow, but then the wind got up a little - but the tide turned and we had one and a half knots of current against us. Doesn't matter that much as we have all day. Apart from the usual passage making tasks of keeping a lookout, making coffee and small snacks, we have tested the water-maker today for the first time. All went well after it had cleared the air from the hoses, the water tasting OK. This has now been conserved with chemicals again and will probably not be used until we leave from the Canaries on the crossing to St. Lucia.
 
After the armada of boats we saw at the weekend, Monday gives us the ocean to ourselves again - we have only seen 3-4 small boats out fishing today. The coastal scenery has been very pleasant on our run down the coast - mountains, several towns and villages, long beaches og golden sand, the odd fort or castle etc. Arklow is the last port before the coastline turns westwards towards Cork. This will be our hopping off point for the crossing back to mainland UK, probably Fishguard in Wales. The harbour here at Arklow is pretty small - the end of a river with a floating pontoon available for visitors. The harbour manager was very helpful and pleasant, despite taking our 32 euro from us. We walked into the town just 5 minutes away to get some food - seems a pleasant little place with lots of pubs and restaurants.