Preparations to leave Ponta Delgada

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 18 Jun 2007 19:03
Date: 18-06-07     Time: 20:00 UTC      Position: 37:44.44N  025:39.58W   Name: Ponta Delgada 

Click here for English version;

Vi traff Nick og Kathy fra "Fairwinds" i går - som vi var sammen med en del i Nazaré i Portugal. Vi har ikke sett dem siden - de overvintret i Kanariøyene. Vi vekslet historier fra våre turer.
 
I dag ble en dag som begynte med regn - som egner seg dårlig til å pakke ned jolla, komme opp i masta osv, og endte opp med strålende sol og varme - som heller ikke passet til oppgaver som å steke opp flere middager, re opp senger osv. Det var dog deilig med sol allikevel. Jentene var ute på handletur mens gutta pakket ned jolla, ordnet med stuing av utstyr ombord, osv. Masttopplanternen ble vi fortalt var blitt veldig dårlig så jeg ble heist opp for å bytte tilbake fra LED-pære til vanlig type. Ikke rart at vi ikke viste så godt når bare to av tjue LED'er virket! Så til alle som vurderer LED-pærer i masttoppen kan jeg bare si "glem det" - de tåler ikke bevegelsen sannsynligvis. Vi har flyttet oss inn i marinaen også og ligger nå i en bås med hekken inn - behagelig. Strøm og vann har vi også for første gang siden vi var på land i St. Lucia. Alt er klart til avreise i morgen - til og med har jeg vært innom alle fire kontorer for å sjekke ut og lot dem ta kopi av passene og båtpapirene. Dagens bilde fra gårsdagens seiltur.
 
Sol med kald vind på seiltur i går.
Sun but cold wind on yesterday's sail trip.

English version

We met up with Nick and Kathy from "Fairwinds" last night - we spent some time together in Nazaré in Portugal, but have not seen them since so it was good to get together for a chat and exchange stories from our respective trips - they had spent the winter in the Canaries.
 
Today started with rain - which is not ideal for packing down the dinghy or going up the mast, and ended with sun and heat - not ideal for cooking several dinners, making beds etc. It was however nice to see some summer temperatures again. The girls spent the morning shopping - mostly for food though I suspect that they spent some time in the clothes shops too! The guys got the dinghy packed away, checked all the safety gear, and got me to the top of the mast to change the light in the tri-colour. This was a low energy LED bulb, but we were told that it gave very poor light, so I decided to change it to a normal 25W filament. Of the 20 LEDs only two were working! So I can strongly recommend not to change to LED lights in the mast top - maybe they don't stand the movement up there. We have also moved in to the marina and are in a finger berth with power and water - for the first time since we were on land in St. Lucia. Everything is now ready for our departure in the morning - I have even checked out with the four offices who all wanted copies of our passports and boat papers (again).