Vilagarcia/Carill

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 31 Aug 2006 18:27
Date: 31-08-06     Time: 18:00      Position: 42:36.77N  008:46.79W   Name: Vilagarcia 

Click here for English version;

Vi hadde en hyggelig kveld sammen med John og Margaret i går (se bildet). God mat og vin fikk vi på restauranten som hører til marinaen. Etterpå ble det kaffe og whisky ombord "Ciona 2", som er en båt som ligner veldig på den forrige båten vår. Klokka var nærmere to da vi kom tilbake til Nano og kunne legge oss. Idag har vært veldig varmt og vi har hatt en "småjobb-dag". Rønnaug har vasket både båten og tøy, mens jeg har hold på med å fornye merkene på ankerkjettingen. Her var den gamle malingen nesten borte, og det var vanskelig å kontrollere hvor mye kjetting man hadde ute. Men nå er ny maling kjøpt inn, og kjettingen merket hver femte meter fra fem til femti. Jeg har også fått klippet håret idag (av Rønnaug) - noe som trengtes siden det var i midten av juni at jeg fikk det klippet sist. Vi har også impregnert en duk som beskytter cockpitbordet fra sol og regn.
 
En tur til Vilagarcia viser at det er en ganske så hyggelig by med alt man trenger. Det er en enorm hypermarked i gangavstand fra havnen med et utrolig utvalg av god mat, så her har vi handlet til noen dager. Vi sjekket ut av havnen og seilte den korte distansen tilbake til havnen vi lå i for to dager siden - Carill, men rett ved Vilagarcia. Vi seilte til og med rett inn, droppet ankeret og kom til ro uten bruk av motoren!
 
John and Margaret - reiser hjem til England idag.
                            - Travelling back to England today-

English version

We had a very pleasant evening with John and Margaret (see picture) at the marina restaurant last night, followed by coffee and whiskey on their boat "Ciona 2". We didn't get to bed until two, which is pretty late for us. Today has been very warm and sunny again, so our list of jobs has taken a little longer than might have been thought. The most time consuming job has been to get all the anchor chain, and anchor, onto the pontoon in order to paint a few links every five metres so that we can keep track of how much chain we pay out when anchoring. The old marks were getting pretty worn, plus they only went to thirty metres. Now the chain is marked afresh and every five metres from five to fifty. The cover for the cockpit table has also been impregnated again after we washed it; Rønnaug has cut my hair, washed some clothes and cleaned the boat in preparation for visitors who will join us in a few days.
 
A trip to Vilagarcia to get the paint turned into a very pleasant trip in the town, which again has an old part, plus lots of shops selling everything one might need, also a giant of a supermarket within easy walking distance of the harbour. We have stocked up with lots of good food for the next few days here. We checked out of the harbour - returning our key - and sailed the short distance to the same anchoring spot we were at two days ago, at Carill, just by Vilagarcia. We even dropped the anchor under sail without resorting to the motor.