Port Elizabeth, Bequia

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 28 Dec 2006 22:56
Date: 28-12-06     Time: 23:00 UTC      Position: 13:00.08N  061.14.58W   Name: Port Elizabeth, Bequia Grenadines

Click here for English version;

Her på Bequia har vi funnet et sted vi virkelig trives, og planlegger nå å bli her til over nyåret. Med det avslappede tempoet rundt oss blir også våre aktiviteter preget av å bruke god tid på ting og ikke stresse eller prøve å være effektiv. Litt usikker på hva vi ville gjøre i dag, har vi ikke gjort stort mye! Vi satte på med gjengen fra Dream Catcher over til et rev på den andre siden av Admiralty Bay der vi snorklet rundt. Dette er noe man ikke blir lei av - det er stadig nye fisketyper man ikke har sett før, koralformasjoner som er nye og artige dalfører man kan svømme langs på 4-8m dyp. En slik tur tar faktisk mesteparten av ettermiddagen når man først har summet seg til å sette i gang, så gjort det, tatt en øl etterpå og så dusjet av seg saltvannet. Ellers har begge to kommet godt i gang med bøker vi fikk til jul, samt at noen småjobber som er på lista er blitt gjennomført. Rønnaug er nå ute sammen med Anne Grethe på jakt etter et spisested der vi og flere andre norske båter kan spise middag på nyttårsaften. Dagens bilde er av en strand på den andre siden av øya - ikke fullt så tett med folk som man ser i Europa på sommeren.
 

English version

Her on Bequia (pronounced Bek-way) we have found a place we really like, and plan now to stay here until the new year. The relaxed tempo of life here rubs off on us making our activities take plenty of time and not involving stress or trying to be effective. Rønnaug is our with Anne Grethe at the moment looking for a restaurant where we and several other Norwegian boats can book a table for new year's eve. We were a little unsure about what we wanted to do today, as a consequence we haven't done much. We are both reading books we received for Christmas and I have even managed to do a couple of small jobs on my list such as splicing loops on a piece of rope we use when at anchor and waxing the leather wheel. We got a lift in Dream Catcher's tender over to the other side of Admiralty Bay to a good snorkelling spot called Devil's Table. Here we could again revel in the sparkling colours of a myriad fishes and corals. Here there were some narrow underwater valleys of 4-8m depth between sides only 2m under the surface and it was fun to swim neat the bottom along these valleys. Today's picture is of one of the beaches on the other side of the island - not quite as crowded as the Costa del Sol.