Islas Cíes - Vigo

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 5 Sep 2006 20:04
Date: 05-09-06     Time: 19:00 UTC      Position: 42:14.|45N  008:43.61W   Name: Vigo

Click here for English version;

Det ble en litt urolig natt liggende utenfor Islas Cíes da det blåste opp litt og kom en del swell inn. Kombinert med at det ble sent igår med mye livlig prat til klokka var forbi ett, kom ikke vi opp før halv elleve! Morgenbadet var forfriskende, og frokosten varte nesten helt til lunsj! Det ble til en liten tur med båten for å ta bilder av fyret vi gikk opp til igår, for vi igjen ankret opp for å gå i land og gå tur til den andre enden av øya. Her er det mye eukalyptustrær, og firfisler overalt. Lunsjen ble tilsvarende sent og det samme med siesta'en. På det tidspunktet hadde vinden forsvunnet helt, og det kom litt tåke. Tilbake til Vigo for motor der vi la oss i en annen havn sentralt i byen slik at det blir lettere for Grethe og Kjetil å komme til toget i morgen tidlig. Her er det plass til tjue båter, og vi er helt alene. Med tanke på at Vigo er nokså stygg by og får en meget dårlig omtale i Lonely Planet, er det kanskje ikke så rart at det ikke kommer gjestende båter hit. Dagens bilde er fra turen vår på øya igår.
 

English version

A very late night, combined with some wind and swell lead to a late start to the day - we got up at ten thirty! However the morning swim was very refreshing before breakfast - which was leisurely and lasted until lunch time. We motored round the island a little to take photos of the lighthouse we had walked to the previous day, then anchored up off the beach again in order to go ashore for a walk to the northern point of the island. This part of the island was wooded with eucalyptus and there were small lizards everywhere. A very late lunch and siesta came, then the wind died and the fog rolled in from the sea! We motored back to Vigo, this time to the harbour in the middle of town so that Grethe and Kjetil can get to the train station in the morning. Room for at least twenty boats, and we are completely alone here! Hardly surprising considering that Vigo is no a place for tourists to visit - Lonely Planet gave the place a very bad write up. Today's picture was taken on our walk to the lighthouse yesterday, showing the other island in the group.