Sjøsetting / Launch day

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sat 3 Mar 2007 20:30
Date: 03-03-07     Time: 22:00 UTC      Position: 14:05.39N  060:57.79W   Name: Pigeon Island, Rodney Bay 

Click here for English version;

Vi har lenge ønsket oss en elektrisk cocktail-mikser som kan knuse isbitene, og det kjøpte vi i Rodney Bay. Den fikk da prøve seg da vi invitterte Raymond og Anne, Fred og Anne Grethe ombord til vorspiel. Se det øverste bilde.
 
Hver fredag er det "Jump Up" i de fleste tettsteder her på St. Lucia. Det dreier seg om en gatefest der hvem som helst kan sette opp en salgsdisk for mat eller øl (jeg tror ikke de har noe tilsvarende "skjenkebevilgning" eller "mattilsyn" her). Det spilles musikk fra store høytalere i en veikryss i midten av byen - veiene er sperret for trafikk og veikrysset fungerer også som dansegolv. Essensen er at man rusler rundt og ser på livet, ta seg en øl, spise litt, prate med venner osv. Dette er essensen av "liming" (uttales "laiming") som er noe av det gjeveste folket her vet. På Gros Islet (500m fra der vi har båtene på land) er det også et innslag av turister og lokale hvite. Vi gikk til Gros Islet etter at vi hadde drukket cocktails ombord Nano.
 
Det var en artig opplevelse å være med på denne festen og se de lokale nyte fredagskvelden sin. Det ble etter hvert mye dansing i gatene. Den ene karen danset med en tom ølflaske ballansert på panna - se det midterste av bildene. Siden det er mye konkurranse blant ølselgerne - som ikke har mer utstyr enn en kjøleboks med mye is og øl oppi, så gjelder det å få oppmerksomhet til kjøperne. Dette gjorde den ene ved å kle seg som en meksikansk cowboy - se det nederste bildet.
 
Vi kom tilbake til båten ganske sent, men måtte stå opp klokka åtte for å gjøre oss klar til sjøsettingen som var bestilt til ti. Det ble litt utsettelser som gjorde at vi valgte å fylle diesel og spise lunsj på stedets lille restaurant før vi reiste ut. Vi hadde nok rukket å komme fram til Martinique tidsnok, men fant ut at vi ville heller ta det med ro og ligge for anker utenfor Pigeon Island igjen - vi var her for noen dager siden. Begge sov en time før vi badet for å kjøle oss ned. Da vi lå på nesten samme sted for noen dager siden kunne jeg ikke få WiFi-tilgang til internett, men med den nye antennen jeg kjøpte har jeg kontakt her ute - og dermed blir det både flere og store bilder i dag.
 
 
Ny blender testes.
New blender is tested.
 
Prøv selv å danse med en ølflaske på pannen!
Try dancing with a beer bottle on your forehead yourself!
 
"Mexikansk" øl-selger.
"Mexican" beer seller.

English version

Since coming to the Caribbean we have wanted to be able to make real cocktails on board. We found a reasonably priced blender in Rodney Bay yesterday and then had to try it out on Raymond, Anne, Fred and Anne Grethe. See the upper picture.
 
Every Friday night there is a street party, or "Jump Up", held in many of the villages on St. Lucia. It seems that anyone can set up a grill and sell food, or have a cool box with ice and beer and sell beer to the partiers. Licensing laws and health inspectors don't seem to exist here. Loud music is played from large speakers at the central crossroads in town, the roads themselves being the dance floor. The essence of the evening it to stroll round, have a beer, eat some grilled chicken, talk with your friends etc - this is "liming" which all Caribbeans aspire to do as much of the time as possible. We went to the village of Gros Islet - just a few hundred yards from the boatyard, after having cocktails on board.
 
It was a great experience to have been a part of this party and watch the locals enjoy their Friday night out. After a while there was a fair bit of dancing in the streets. One man could dance with a beer bottle balanced on his forehead - see the middle picture. As there is a lot of competition among the beer sellers, one needs to attract attention. One interestingly clothed Mexican cowboy certainly managed this - see the bottom picture.
 
We got back rather late, but had to get up at eight in order to get ready for the launch at ten. However this got delayed until eleven, then we went to fill up diesel and had lunch at the boatyard pub. By this time the day was getting on a bit for a long run up to Martinique, so we ended up just anchoring outside the marina again at Pigeon Island - where we were just a few days ago. A sleep to get over the late night followed by a swim was very welcome in the heat. My new powerful WiFi antenna means that I can connect to the internet here - which I couldn't do a few days ago with the old antenna. Thus the large format pictures.