Preparations for departure, Horta

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 14 Jun 2007 14:42
Date: 14-06-07     Time: 20:00 UTC      Position: 38:31.78N  028:37.44W   Name: Horta 

Click here for English version;

Vi bestemte oss for å reise videre til Porta Delgado på øya São Miguel i dag istedenfor i morgen siden været er såpass behagelig i dag. Det var ikke så mye forberedelse til denne turen som vil ta oss 24-28 timer etter plan. Vi har vært i land for å betale havneavgiften - man slipper ikke unna her selv om man ligger for anker; og vi har ordnet de andre nødvendige papirene. Selv om man bare skal til en annen av øyene må man innom passkontroll her. Seilet som vi fikk reparert i går er kommet på plass og jolla er surret fast på dekk.  Middagen er gjort klar til å varmes senere i dag og det gjenstår bare å fylle diesel før vi reiser. Dermed er bloggen litt tidlig i dag - da slipper jeg å bale med satellittelefonen osv fra sjøen. Dagens bilde er av to vulkanske kratre som delvis ligger under vann.
 
 

English version

We decided to sail to Porta Delgada on the island of Sao Miguel today instead of tomorrow as the weather seems better for the crossing if we start today. It is only a short hop which we should do in 24-28 hours. We have been ashore to pay the harbour fees and check out with the passport office - which is necessary even if only going to one of the other islands in the Azores. The repaired sail is now back on the forestay, the dinghy secured on deck, dinner is ready to be reheated later in the day and we just need to stop at the diesel dock to fill up with fuel before we leave. So the blog is early today - that way I don't have to get the sattelite phone out! Today's picture is of two volcanic craters, partially under the sea.