Kirkwall Orkney

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sat 27 May 2006 21:04
Date: 27-05-06     Time: 20:00 UTC      Position: N58.59.25  W002.57.51   Name: Kirkwall, Orkney 

Click here for English version;

Etter to tidlige dager og lange etapper, ble det en rolig dag der vi stod opp kl. 9, dusjet ombord i båten,og hørte på at kulingen hylte gjennom riggen. En fin dag for landligge!  Vi fikk handlet mat til noen dager på det lokale supermarkedet - som hadde et flott utvalg av mat. Etterpå tuslet vi gjennom byen og tittet inn i butikkene. På vei til en kopp kaffe og litt lett lunsj så vi hvem andre enn Ole og Inger Lise - våre danske venner!  De seilte fra Fail Isle til Stromness, som ligger på vestsiden av Orkney, men hadde tatt bussen til Kirkwall for å utforske byen. Det ble slik at vi tok en kopp kaffe med dem, så reiste vi alle sammen på tur til den lokale whisky-brenneriet som heter "Highland park". Deretter stakk vi innom katedralen - som har deler som spores tilbake til vikingtiden, og ikke minst referanse til kjente norske konger osv. Se bildet under.
 
Vi lagde en enkel middag til dem ombord Nano, før de måtte skynde seg til bussen tilbake til Stromnes. Vi hadde deretter tid til oppvasken, skriving av bloggen, og ikke stort annet.
After two days of getting up at the crack of dawn, it was nice to sleep until 9 today. We showered on board as the gale whistled through the rigging - a good day to stay in harbour. We bought provisions from the local Somerfields supermarket - which was a real pleasure, then walked round the town looking in all the shops. Looking for a tea room for a small break, who should we see but our Danish friends Ole and Inger Lise. They had sailed from Fair Isle to Stromness on the west coast of Orkney, but had taken the bus over to Kirkwall to see this town. We had a coffee break together, then had a guided tour of the whisky destillery, then looked round the cathedral. The Orkney isles were also once part of Norway, and there are many references to the vikings and Norwegian kings in the cathedral (see picture above). We made a simple meal in the boat, then walked Ole and inger Lise to the bus station, before retiring to the boat for the washing up, blog writing, and a quiet evening in.