Marigot - Bursdag til Helen

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 23 Apr 2007 22:29
Date: 23-04-07     Time: 22:00 UTC      Position: 18:04.04N  063:05.29W   Name: Marigot

Click here for English version;

Vi driver stort sett på innfallsmetoden her i Karibia. Det vi har tenkt å gjøre, og det vi faktisk gjør, ikke alltid stemmer overrens. Gjestene til Dream Catcher, Helen og Bjørn, er på bryllupsreise og i dag feirer Helen 50 år! Dermed måtte vi bli her for å feire dagen hennes. Damene dro ut på shopping tur, mens gutta drev på med båtene og tok seg en rask jolletur ned til båtutstyrsbutikken på ned nederlandske siden. Det er ikke bare oss som har toalett-problemer; også Dream Catcher fikk problem som artet seg som propp i systemet. Dermed måtte Fred kjøpe noen deler for å fikse problemet. Vi møtte jentene for en nydelig lunsj på "Tropicana" - utrolig god mat, og skal dit igjen i kveld. Dette tar fort knekken på budsjettene våre som ikke tar høyde for så mye utskeielser!
 
Vi var så godt som tom for vann, så en tur ned til fylleanlegg for diesel var påkrevd (som forklarer den lille posisjonsforskjellen fra i går). Jeg hadde tenkt å fylle diesel også i tilfellet det blir utsolgt rett før vi reiser til Bermuda - men de var allerede utsolgt! Vi fant også ut at diesel er atskillig billigere på den nederlandske siden av øya - 0,79 dollar for literen istedenfor 0,82 euro. Merkelig at det går an å ha så store forskjeller på en så liten øy der grenser ikke eksistere. Da får vi ta oss en tur for å fylle diesel en av de nærmeste dagene.
 
Det er den samme historien med gass - Fred forsøkte samme butikk som oss for å få byttet gassflaskene - men når var de tomme, og ville ikke få mer før om fjorten dager - etter at vi har reist. Han får finne en løsning på dette problemet. Dagens bilde: lunsj for jubilanten.
 
 
 
50årsdagen for Helen, som står sammen med mannen sin Bjørn til høyre i bildet. De er forøvrig nygifte og på bryllupsreise.
The 50th birthday lunch for Helen - standing with her husband Bjørn in the right of the picture. They are on their honeymoon too!

English version

We seem to operate on a schedule whereby plans get made and changed at the drop of a hat. Instead of leaving Marigot today, we ended up staying as Helen (guest on board Dream Catcher) has her 50th birthday today. The girls wanted to go shopping together, which they did, then we all met up for lunch - the boys having taken a dinghy to the Dutch side in order to go to a chandler's. It is not only us who have toilet problems - also Dream Catcher had a stoppage in their electric macerator - which needed to be dismantled only to discover a broken part. Therefor a trip to the chandler's to get a new part. Bjørn (Helens husband), Fred and I then joined the girls for a delightful lunch at "Tropicana", which was so good that we have booked in for dinner tonight in order to continue the celebration of Helen's 50th. All this eating out soon makes a mockery of the budgets!
 
As we were almost completely out of water, we had to up-anchor (which explains the slightly different position from yesterday) and motor over to the filling station where we filled the water tanks. I had hoped to fill diesel too, in case they are sold out before we leave for Bermuda, but they were sold out already! We will have to make a trip to the Dutch side soon to fill up with diesel - which funnily enough is much cheaper on the dutch side at 79 US cents/liter compared to 82 euro-cents on the French side. I cannot see how such a large price difference can be justified on an island so small and with no borders between the two countries.
 
It is much the same story with the camping gaz bottles. Fred tried to exchange his empty ones at the same shop where we got ours on Saturday - but they were now sold out and will not get more in until two weeks time - too late! Today's picture: lunch with the 50 year old birthday girl.