Langøy - Tjeldstø/Alvøy

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 28 Aug 2007 18:03
Date: 28-08-07     Time: 17:00 UTC      Position: 60:35.68N  004:50.80E   Name: Tjeldstø on Alvøy 

Click here for English version;

Vi fikk servert en nydelig middag av grillet lammekoteletter hjemme hos Thorstein og Trude i går kveld. Det som ble opprinnelig planlagt til å være et besøk på én kveld hadde dratt ut til å innbefatte tre overnattinger i den lokale båthavnen. I dag var det på tide å komme videre, men ikke før vi hadde dusjet og drukket kaffe hos Thorstein - disse to har fantastisk gjestfrihet!
 
Det ble en sur nordvestlig vind i dag - ispedd noen få men tunge byger, men ellers mye sol. Vi gikk for motor ca 25 sjømil og endte her på en øy i den lange kjeden av øyer som danner Øygarden. Vi var innom flere bukter på vei for å finne oss en natthavn, men fant ikke noe som fristet. Her ligger vi godt beskyttet for vinden og trygt fortøyd til en noe grov og høy men ellers OK brygge.  Fiskelykken hadde vi ikke med oss i dag og etter ti minutter var vi lei og kalde og var takknemlig for at vi hadde kylling i kjøleskapet. Dagens bilde: huset til Thorstein og Trude.
 
Huset til thorstein og Trude - det orange i midten.
Trude and Thorstein's house (orange in the middle).

English version

We were served grilled lamb cutlets at Trude and Thorstein's last night - delicious. What was planned to be a one evening visit had turned out to be three nights in the local boat harbour, so it really was time to move on today. We showered and enjoyed morning coffee at Thorsteins before we left - these two have incredible hospitality!
 
The cold north westerly wind was joined today by the occasional heavy rain shower, though otherwise there was plenty of sun. We motored about 25 miles along the inside of the chain of islands off the coast from Bergen known as Øygarden. We looked at a few possible harbours before ending up here in a small village with a fine natural harbour - with a rather high but otherwise fine communal jetty. Our hopes of a fish dinner were dashed when we gave up fishing after just ten minutes - too much cold wind for fishing to be enjoyable. Fortunately we have chicken breasts in the fridge! Today's picture shows Thorstein and Trude's house.