Mayreau - Bequia

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 17 Jan 2007 22:37
Date: 17-01-07     Time: 21:30 UTC      Position: 13:00.63N  061:14.49W   Name: Port Elizabeth, Bequia

Click here for English version;

Vinden hadde løyet en god del da vi våknet i dag, men det var fortsatt en del dønninger som fant veien inn til Saline Bay og gjorde at vi rullet veldig i natt - og fikk ikke sove så bra heller. Vi hadde ikke lyst på enda en dag i en havn der sjøen ruller rett inn, og valget stod mellom å reise sørover tilbake til Union Island, eller hele veien opp til Bequia. Vi valgte Bequia til tross for at vindretningen ikke var så bra - litt for mye nord i den. Vi seilte mesteparten av veien - turen var på ca. 30 sjømil, men gikk for motor de siste 6-7 mil inn til havnen. Valget stod igjen imellom å ligge på den nordlige siden av bukta der det er masse andre båter, støy fra restaurantene, men rolig sjø, eller utenfor en strand på sørsiden (der vi lå hele jul, romjul og nyttår) som har god plass, flotte strender men er lenger fra byen og utsatt for dønninger. Vi fant ut at vi vill ligge inn i trengselen i et par dager mens det blir roligere hav før vi evt. flytter oss over til den andre siden på fredag - før de store festene begynner. Det blir fint å ligge i ro for en natt eller to.
 
Vi hadde tenkt å spise ute på byen i kveld, men har ombestemt oss til fordel for hjemmelaget pizza. Dagens bilde er fra Salt Whistle Bay på Mayreau.
 
Salt Whistle Bay, Mayreau.

English version

The wind was a bit weaker today, though still north of east, but the swell had made our night in Saline Bay uncomfortably rolly and we were eager to move on to a better harbour. The choice was between a return to Union Island, or the long hop up the island chain back to Bequia. We chose Bequia despite the wind direction not being too good for us. We sailed the majority of the way (the trip was 30 miles), but could not hold our correct course in the westerly current, so motored the last 6-7 miles dead against the wind. Bequia is a large anchorage, giving us our next choice being whether to anchor off the pretty beach on the south side of the bay (where we were for 10 days at Christmas), or closer in to town on the north side where the swell doesn't penetrate. We ended up on the north side but will move on before the all night music of Friday evening gets to us. By then the south side may be quieter when the waves move back to their more usual easterly direction.
 
Our original plan was to go into town for a restaurant dinner this evening, but have now changed our minds and will stay in for a home made pizza instead. Today's picture is of the beach at Salt Whistle Bay, Mayreau.