Operation "Rädda de fem valparna" (blogg in Swedish by Erika)

Salsa af Stavsnas
Ellinor Ristoff Staffan Ehde
Tue 16 Dec 2014 21:49
Jag mamma och 4 andra vuxna skulle lära oss en lokal dans. En gång skulle vi hem till vår danslärare. När vi kom in kom en hund med väldigt stora 
bröst. Sen gick vi för att börja dansa, efter en liten stund kom vår danslärares  6-åriga son bärande på en hundvalp.Den var bara 3 veckor.När man tittade närmare såg man att den var ganska skabbig.En av mina danskompisar, Sam, som vet ganska mycket om hundar visste att det var loppor. Vi dödade säkert 15 stycken.Men som om det inte räckte för hundvalparna så var barnen elaka mot dom. Vi försökte lära dom att vara snälla mot hundvalparna. Det gick sådär. Men jag och Sam bestämde att vi skulle komma tillbaka nästa dag och loppbehandla dom.

När vi kom tillbaka började arbetet med att avlusa dem.Vi sprutade på ett lusmedel. Hundarna gnällde när dom blev blöta. Jag tror att dom frös. Efteråt torkade vi av dem med handukar.
Vi berättade också för vår dansfrökens föräldrar att man ska ge hundar kött, inte ruttna grönsaker. Sam hade dessutom med sig special ingredienser för att göra mjölk. Mamman gav dom inte tillräckligt. Valparna drack mycket men familjens katt var också intresserad. En av valparna trodde att katten var mamma. Den försökte dia men det tyckte inte katten om så vi fick lyfta bort den. En valp ramlade ner från en stol. Den grät, vi tror att den stukade tassen för den haltade sedan.men som tur är ska dom till vätrinären på torsdag.men den dog inte som sina tre bröder eller systrar vi fick vetta att dom var 8 nu är det bara fem bröder.
En av utmaningarna var att hålla kvar valparna på samma ställe, dom sprang iväg stup i kvarten.Vi höll på i 4 timmar med att ta hand om dom. 

JAG OCH VALP
man skulle kunat sitta där hela dan


dom drack törstigt


dom såg olyckliga ut när vi tog på lus medel


katten var en riktig tjuv
jag Sam och dansfrökens mamma jobbadevi lus kammade dom  också


Sams man var också där