Kevyttä tuulta ja purjeiden läpsyttelyä

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 9 May 2017 16:54
8 
Sijainti 32:38.4N 62:13.4W
 
Viikonlopun kovat tuulet menivät ohi ja tullilaiturissa syödyn fish and chips lounaan jälkeen suunnattiin merelle. Aluksi konetettiin muutamia tunteja, kunnes tuuli heräili edes vähän. Illalla kokeiltiin genaakkeria, mutta yöksi viritettiin spiirattu genoa virsikirjaksi. Yöllä tuuli kääntyi lounaan puolelle ja kävi jopa 7-8 metriä sekunnissa. Aamuyön ja aamun aikana tuuli on vakiintunut noin luokkaan 5 m/s. Vanha maininki tekee menosta melkoisen keikkuvaa ja purjeet läpsyvät ikävästi. Onneksi maininki on pienenemään päin.
 
Illalla saatiin tämän miehistön aikana ensimmäinen vierailu delfiineiltä. Aika pienikokoiset lajinsa edustajat hyppelivät hetken aikaan veneen keula-aallolla ja jatkoivat sitten matkaa Atlantin ulapoille. Ilalla oli jo aiemmin mainittujen tanskalaisten lisäksi pari muutakin venettä lähietäisyydellä matkalla itäänpäin. Aamupäivällä nekin ovat hävinneet horisontin taakse.
 
Sääennusteen mukaan kevyt myötätuuli jatkuu vielä ainakin tämän päivän, mutta sen jälkeen tuulen pitäisi alkaa friskaamaan. Tällä hetkellä yleistilanne näyttää siltä, että hirveän kovia tuulia ei olisi luvassa. Korkeapaine on ilmeisesti parkkeeraamassa Azorien eteläpuolelle, joka näin työntäisi syvimmät matalapaineet pohjoisemmaksi meidän reitiltä. Tarkkaillaan tilannetta...
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin...
 
 

JPEG image

JPEG image