Onnea Tuomas!

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sun 17 Jul 2016 10:36
16.7.2016
Sijaintimme 18:49.2S 169:00.7E

 

Patikointia ja pääkalloja. Näin voimme tiivistää Mearra Nieidan tämän päivän Erromangossa. Pieni saari on tunnettu muun muassa arvokkaasta santelipuusta sekä upeasta rehevästä luonnosta. Vaikka Erromango on yksi Vanuatun vähiten asutetuista saarista, ensimmäiseksi turistipalveluksi on nousemassa Dillons Bay Yacht Club. Hurrikaanin kestävän betonisen talon oli rakentanut ylpeänä David -niminen puuhamies, joka oli kovin ilahtunut, kun lahjoitimme hänelle Mearra Nieidan vanhan Suomen lipun. Nyt lippu roikkuu arvokkaasti klubin seinällä nimikirjoituksilla varustettuna.

 

Aamulla laitoimme lenkkikengät jalkaan ja nuoret koululaiset oppaina lähdimme tarpomaan viidakkoon ja etsimään kuuluisaa vesiputousta. Viiden kilometrin kapuamisen jälkeen meille selvisi, että hyvin harvoin käytetty polku oli ehtinyt kasvaa umpeen, eikä sinne ole menemistä ilman viidakkoveitsiä. Nautimme kuitenkin upeista vuoristonäkymistä ja lounastauosta matkan varrella olevalla joella. Tuomas innostui verestämään uimahyppytaitojaan tekemällä voltin seitsemän metrin korkeudesta!

 

Kun Jukka ja Juuso lähtivät iltapäivällä snorkkeloimaan, Juha, Tuomas ja Melina lähtivät vielä tutustumaan muinaiseen hautaluolaan. Kylän pojan johdolla he kiipesivät juurakoita pitkin luolaan, jossa oli siistissä järjestyksessä kasa luita. Ihmisen luita. Kyseessä oli kyläläisten esi-isiä 800 vuoden takaa, joita tulevat sukupolvet käyvät muistelemassa.

 

Ainiin, ja onhan tärkeää mainita päivän synttärisankarimme! Tuomaksen 25 vuotispäivää vietettiin herkkuaamiaisen ja päivälliskakun voimin. Myös retken yhteydessä Tuomas sai WARC:ilaisten onnittelulaulun viidellä eri kielellä.

 

Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image