Panaman kanava

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sun 31 Jan 2016 14:37
Sunnuntai 31.1
Sijaintimme 09:20.4N 79:54.7W
 
Tervehdys taas. Ja pahoittelut siita, etta eiliseen kirjoitukseen jai toissapaivan otsikko. Saitte siis kaksi perakkaista blogiviestia samalla Colon, here we come otsikolla. Onneksi teksti oli kuitenkin tuoretta tavaraa.
Taman paiva on mennyt valmistautuessa taas matkan jatkumiseen ja jannittavaan kanavan lapiajoon. Pesimme kannen ja sitlooran, siivosimmme kajuutan ja teimme muita pienia homma veneessa. Paikalliset myrkkyspesialistit kavivat veneemme myrkyttamassa otokoista. Se oli pakollinen toimenpide. Sen jalkeen soimme lounaan ja tulimme veneelle.
Juuri nyt, siis kello 14:30 olemme viela laiturissa, mutta odotamme milla hetkella hyvansa lahtokaskya satamakapteenilta. Kun kasky tulee, siirrymme viitisen mailia etelaan kanavan suulle. Siella purjeveneet niputetaan 2-3 veneen nippuihin ja jokaiseen veneeseen tulee luotsi ohjaamaan meidat kanava lapi. Veneelle tuotiin jo aamulla todella muhkeat fendarit ja koydet. Koysilla ohjailemme venetta eteenpain kanavassa. Tanaan siis nousemme Atlantilta Gatun Locksin (sulku) lapi Gatun jarvelle jossa yovymme. Ja maanantaina matka jatkuu kahden sulun lapi tyynelle valtamerelle.
Nyt kello on 16:15 ja olemme jo siirtyneet kanavan laheisyyteen ankkuriin ja odottelemme taalla luotseja paikalle. Meita on taalla 17 venetta odottamassa niputusta ja lahtoa kohti kanavaa. Viela menee varmaan parisen tuntia ennen kuin tasta mihinkaan liikkeelle paastaan. Taitaa pimeys laskeutua, ennen kuin matkamme jatkuu.
Tassa odottelemme ja kerromme lisaa kun matka etenee. Kanavan livekameran osoite on siis www.pancanal.com Mutta milloinen Mearra Nieida menee Gatun Locksin sulun lapi, sita on viela liian ennenaikaista arvioida.
Taalla kuitenkin kaikki hyvin.
 
 
Hello all! At this hour we are anchored about 4 miles outside the Gatun lock, waiting for our pilot/advisor to arrive. There is 13 of us WARC boats that will start our traverse through the canal today, another group follows in a few days.
We have spent the day getting prepared, getting the last supplies, topping up the water tanks, washed off the boat, and finally getting all the fenders and lines prepared, according to the instructions from the Panama Canal Company. After we pass through the three locks here at Gatun, we will drop anchor somewhere quite close on the other side, in Gatun Lake. For the traverse we will be bunched together in groups of two or three and each group will have lines from the corners of the grouping up to the sides of the lock. The lines are to steer us and keep us off the walls, but we will be advancing by our own engines. Each boat will have an advisor onboard for the entire traverse, so we are anxiously waiting to find out if our guy will speak any English, if he may have any good stories to share, or if we just have to suffer through with an extra inconvenience. Interestingly, the written instructions list dinner arrangements as the first item to attend to, i.e. we have to let him know what we have prepared for us all to eat and drink!! He will be picked up by his colleagues after we have dropped anchor tonight, and will reappear for breakfast tomorrow morning. While on the boat, and not eating or drinkin tea or sundowner drinks, he will convey orders to us from the lock master in charge. What a job!
If you have nothing else to do on a Sunday afternoon, you can follow the exciting live video feed on www.pancanal.com. We will be one of the tiny boats with people on deck waving eagerly! We will probably be featured around 4pm PST.
 

JPEG image