Etelän risti ja Norh Star

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sat 4 Mar 2017 01:27
3.3.2017
Sijainti 03:50.2S, 32:26.3W
 
Irtauduimme eilen aamutuimaan Jacaren laiturista nousuveden turvin. Laskimme ankkurin jokivarteen aamutoimien ajaksi. Mearran perinteinen, mutta tukeva aamupala tuli uudelle miehistölle tutuksi: kaurapuuro, keitetty kananmuna Kallen mätitahnalla, juustoa, parmakinkkua, hedelmiä ja kahvia. Timo kysyi, että reissussa aamiainen ei varmaankaan aina ole näin runsas. Siihen todettiin, että kyllä on. Joskus tarjoilun esillepano tosin on hieman vaatimattomampi. Täydellä vatsalla oli hyvä aloittaa seikkailu kohti uutta ja rynnätä ykkösreivin turvin kaksimetriseen maininkiin ja 9 m/s sivuvastaiseen tuuleen. TicoTico, here we go!
 
Parin tunnin purjehduksen jälkeen törmäsimme ensimmäiseen sadepilveen, joka kasteli meidät ihan tyystin. Sateen tuoma viileys iholla tuntui ihanalle Cabadelon helteiden jälkeen. Emme kuitenkaan olisi halunneet tuota makeaa mahantäydeltä. Lukuisat sadepilvet, jotka ajoittain nostivat tuulen yli 13 m/s voimaan, häiritsisivät ensimmäisen päivän ja alkuyön menoa. Tunnelma veneessä oli kuitenkin innokas lievistä meritaudin oireista huolimatta. Meritaudin yksi oire muuten on se, että “potilaasta” tulee hiljainen. Poikkeus vahvistaa säännön, kuten sanotaan, ja tällä kertaa poikkeus on Tumppi. Tumpilla ei ole jutut loppuneet, vaikka miehen ruokahalu on toistaiseksi rajoittunut vain pariin näkkileivänpalaan ja Mars-patukkaan.
 
Mearra on ollut jo toista vuotta eteläisellä pallonpuoliskolla. Pohjantähteä ei siis ole näkynyt vaan Etelän risti on ohjannut matkaamme. Yöllä vahtivuorossa Jaana ja Tumppi kuitenkin bongasivat North Starin ja saivat siihen jopa VHF-yhteyden. Ihan tuli koti-ikävä, vaikka kyseessä olikin risteävällä kurssilla matkannut rahtialus. Samaan aikaan Sari ja Mirkka nukkuivat Mearran toisessa takakajuutassa, siis siinä missä sijaitsee jo legendaksi tullut Sarkofaki. Kivi, sakset, paperi peli toi Sarkofakin ensimmäisen viikkovuoron Sarin kohtaloksi. Noh, nythän on kuitenkin niin, että tuo yläpunkka on mainettaan parempi nukkumapaikka paapuurin halssilla ajettaessa. Eli ihan hyvä arpaonni Sarilla kuitenkin oli, varsinkin kun naisella näyttää olevan mitä loistavimmat unenlahjat!
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 
PS1. Ankkuroiduimme Fernando De Noronhan pimeään rantaan klo 21.10 ja pistimme Herttaringin pystyyn. Odotamme innolla, mitä aamu tuo tullessaan!
PS2. Tumppi söi ison lautasellisen pastaa hyvällä ruokahalulla!

JPEG image

JPEG image

JPEG image