Team Napolean starttasi!

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sun 8 Jan 2017 13:59
8.1.2017
Sijaintimme/Our position 31:08.2S 15:38.6E
 
Team Napoleon on viimein valmis Atlantin ylitykseen Saint Helenan kautta Brasiliaan. Jäähyväiset jätettiin, ja jätimme tuulisen Kapkaupungin taaksemme. Miehistöön tuli vaihdoksia, ensikertalaiset ylittäjät Artturi Tarjanne ja Jussi Ollila, sekä konkari Timo Kotilainen. Tuuli oli jälleen reipas, ja kahdella reivillä ylitimme starttilinjan hyvässä vauhdissa. Vain kolmasosa veneistä lahti matkaan, muut jäivät odottamaan kevyempiä tuulia. Me olimme niin intoa täynnä että emme edes harkinneet lykkäystä. Pian ohitimme Mandelan vankilasaaren Robben Islandin ja jatkoimme luoteeseen. Pöytävuori näytti kerrassaan mahtavalta!
 
Ei kestänyt kauaa, kun miehistö pääsi merielämään kiinni. Vahtivuorot pyörivät, purjeita trimmattiin ja jokainen vuorollaan  hoiti annetut tehtävät, siivouksen, tiskauksen ja ruuanlaiton. Pian huomasimme olevamme yksin. Muut veneet jäivät taakse, ja vähäinen laivaliikenne loppui. Ilonamme oli kuitenkin merielämä. Kylmä Benguelan merivirta tuottaa runsaasti planktonia kalojen ruuaksi, ja linnut, isot kalat ja valaat ottavat osansa. Näimmekin runsaasti delfiineitä, suulia, liitäjiä ja vihdoin aamulla uljaita ja valtavia albatrosseja.
 
Varsin reipas aallokko aiheutti lieviä ongelmia osalle miehistöstä. Kokin täytyikin  muistaa kysyä ketkä pystyvät syömään. Kun näistä alkuvaikeuksista pian selvitään, voimme jälleen todeta että Mearra Nieidalla kaikki hyvin.
 
 
Team Napolen is finally ready to cross the Atlantic to Brazil via Saint Helena. Americans call Chicago the windy city. They have not been to Cape Town. We said farewell to our loved ones and the wonderful city. There were some changes to the crew. Artturi Tarjanne and Jussi Ollila, first time crossers, joined the team along with Timo Kotilainen. Wind was again strong when we crossed the start line with good speed and minimum sails. Two thirds of the boats decided to wait for lighter winds, but not us. We had looked forward to this for years. Soon we continued past Mandelas prison in Robben Island. Tabletop Mountain behind us looked stately!
 
Soon the crew was in ocean mode with rotating watches at helm and trimming sails, and various chores to be done. Very soon we realized we were alone. Other boats were behind us, what littel ship traffic there was to Cape Town was gone. Watching marine life kept us busy. The cold Benguela current produces lots of plankton for the small fish. Bigger fish, birds and whales naturally take their share. We saw many dolphins, gannets, shearwaters and finally in the morning huge and fabulous albatrosses.
 
Heavy swell caused problems for some crew members. The cook always had to ask who are able to eat. In a few days we all have our seal legs, and we can again say that all is well onboard Mearra Nieida.
 
This blog is mainly in Finnish. Many follow us with google translate. The puns dont translate well, but otherwise you get an idea what is going on.
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image