Sateita väistellen kohti Gabedel oa

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 22 Feb 2017 18:42
22.2.2017
Sijainti 11:34.0S, 36:42.0W
 
Maan tomut on nyt huuhdeltu. Kahtena viimeisenä päivänä Barra Grandessa me, ja koko kylä, saimme niskaamme hetkellisiä rankkasateita. Tämä johti siihen, että kylän hiekkateitä katkoi syvät lammikot joihin ei pikku autoilla ollut asiaa. Ja nämä pääasiassa yölliset sateet ovat vauhdittaneet alkutaivaltamme kohti Gabedeloa. Onneksi ne näkyy hyvin tutkassa ja väistöyritykset ovat yölläkin pääasiassa onnistuneet.
 
Meno on hieman kuoppaista, kuin Itämerellä ikään. Tuuli on sivuvastainen ja puhkuu 7-9 metrin nopeudella. Tämä suunta on myötäisiin tottuneelle Mearralle harvinaista ja tekee elämisen hiukka haastavaksi. Mutta rauhallisesti ahertaen miehistö on pystynyt pitämään kiinni arvokkaista Mearran ravitsemusperinteistä ja loihtinut eteemme herkkuaterioita!
 
Saamme olla merellä varsin rauhassa; puolentoista päivän aikana olemme nähneet pari hassua laivaa ja yhden purjeveneen. Tiiran tapainen lintu viihdytti yövahtilaisia lepäämällä liukkaan satelliittipuhelimen antennin päällä. Mahtoi olla varsin rättipoikki kun teki tuollaisen paikkavalinnan.
 
Kokka on kohti pohjoiskoillista  ja etenemme suunnitelman mukaisesti kohti Gabedeloa, jossa tapahtuukin vaihto; same same, but different different. Eli vaihtuvat miehistönosat vaihtuvat uusiin uunituoreisiin ja Timo ja Maarit lentävät Suomeen 27.2. Väliin pitäisi mahtua hieman humppaa, salsaa ja karnevaalia!
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin.