Muuttaisinko Kapkaupunkiin?

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 12 Jan 2017 18:36
12.1.2017
Sijaintimme 24:12.3S 05:19.9E
 
Viime yönä Mearra ohitti puolivälin matkalla Kapkaupungista St.Helenalle.  Afrikka on nyt takana.  Siellä oltiin pitkään; melkein kaksi kuukautta.
 
Kapkaupunki on turistin silmin uskomattoman hieno paikka.  Siellä on kauniit maisemat ja monenlaista nähtävää ja tehtävää. Upea meri, hienoja hiekkarantoja, viinitarhoja, vehmaita laaksoja ja karua vuoristoa. Kaikki on todella edullista ja ilmasto etenkin Suomesta joulukuussa tulleen silmissä täydellinen. Helsinkiläisen yksiön hinnalla saisi ostettua mukavan omakotitalon läheltä merenrantaa! Lainaa saisi helposti paikallisesta pankista ja asunnon voisi vuokrata hyvällä tuotolla, kun ei ole itse paikalla.
 
Mutta kun alkaa miettiä olisiko tuollainen kakkostalo hyvä ostos niin tulee mieleen, että kaikkien talojen ympärillä on korkea muuri ja sen päällä sähköistetty piikkilanka. Ja ilmeisesti ne on tarpeen.  Mustan enemmistön asema on edelleen kehno. Iso osa asuu edelleen hökkelikylissä ja näkevät paremman Kapkaupungin vain kun käyvät siellä siivoamassa parempiosaisten jälkiä. Nykyinen mustien sukupolvi vaikuttaa kuitenkin tyytyväiseltä – rotusorron loppuminen oli heille iso askel parempaan.  Seuraava sukupolvi voi sen sijaan alkaa rähistä, jos eivät saa isompaa siivua näkyvästä hyvästä.
 
Niinpä talo taitaa jäädä ostamatta.  Mutta Etelä-Afrikkaan on pakko tulla uudelleen. Seuraavalla kerralla kumminkin lentokoneella.
Maailmassa on hienoja paikkoja, mutta paratiisia ei ole löytynyt.  Mukavaa olla taas Mearrassa ja matkalla eteenpäin.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin.
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image