"Kaupunkiloma"Panama Cityssa oli hieno kokemus

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sun 7 Feb 2016 13:51
Sunnuntai 7.2 klo 15
Sijaintimme 08:32.8N 78:58.2W
 
Mearra Nieidan miehiston 5 paivan “kaupunkiloma” on nyt ohi ja hyvin levannyt miehisto on taas veneella hommissa. Viisi paivaa vierahti nopeasti Panama Cityssa. Kavimme ainakin seuraavissa kohteissa: 1) Ancon Hill, Panaman Cityn korkein kohta 2) Henry Morganin historialliset kulkureitit. Morgan oli se heppu joka v 1671 ryosti ja tuhosi historiallisen Panaman 3) Clayton, vanha jenkkien tukikohta, joka nykyaan on paremman vaen asuinalue, 4) Casco Viejo, vanha kaupunki, jossa myos asuimme. Tosi kiva alue, missa kauppoja, ravintoloita ja kivaa ihmisvilinaa, 5) Panama Viejo, arkeologinen vanha Panama jossa Henry Morgan siis aikoinaan riehui 6)  Multiplaza Mall, kaupungin tyylikkain Mall, jossa ostoksia tehtiin mm seuraavissa liikkeissa Columbia, Outdoor Adventure, Nautica, Billabong, Express, Ted Baker, Tods  ja erityismainintana Pekan uudet todella tyylikkaat silmalasit aurinkovahvuuksilla seka uudet sandaalit 7) Canopy Tower, joka on lintubongareiden paratiisi. Siella Hanna jopa bongasi suomalaisen lintubongarin Lasse J. Laineen 8) Kaupunkikarnevaaali, joka kestaa nelja paivaa 9) Biomuseo, arkkitehtina Frank Gehry 10) La Playita de Amador, Marina missa Mearra Nieida lepasi vajaan viikon. Lisaksi koimme paljon muuta kiinnostava  ja jannaa, kuten paikallisia toreja, kalamarketin, rahjaisia kujia ja hienoja pilvenpiirtajia. Loysimme myos Panaman parhaan pienpanimon. 
Panama Cityssa on noin 1,5 miljoonaa asukasta. Kaupungin silhuetin muodostavat modernit pilvenpiirtajat, hienojen hotellien ja pankkien paakonttoreiden logot, mutta niiden takaa avautuu toisenlainen, selvasti koyhempi Panama hokkelikylineen ja kuoppaisine kujineen. Mutta missa tahansa Panama Cityssa liikuimme, kohtasimme ystavallisia ihmisia. Minkaanlaista turvattomuuden tunnetta ei ollut missaan, painvastoin. Poliiseja oli vahan joka kadunkulmassa, tuntui jopa liioittelulta, mutta oletamme etta paikalliset tietavat paremmin. Kaikkinensa Panama City ylitti odotukset. Hieno kaupunki ja mukavia ihmisia.
Venesatamassa oli muuten toinenkin suomalaisvene. Vanhempi pariskunta. Olivat pari vuotta sitten lahteneet Helsingista maailmaa kiertamaan ja Panamaan asti paasseet. Taalla ovat kuukauden paivat venetta viritelleeet jatkolegeille. Sen verran Panamaan viehattyivat, etta ovat paattaneet tanne palata ja ovat jo talon vuokranneet vuodesta 2020 eteenpain. Oli kiva nahda maanmiehia maailmalla.
Tanaan aamulla siis auringon armeliaasti noustessa, nousivat myos Mearra Nieidan ankkuri ja purjeet. Nyt suuntaamme  kohti etelaa, Las Perlas- saariryhmaa. Saavumme saaristoon ennen iltaa ja seuraavat nelja paivaa kierramme siis naita saaria. Joku tiesi kertoa etta amerikkalaisen Selviytyjat- tvsarjan kuvaukset on tehty taalla. Las Perlas- saarille myos Persian shaahi paatyi maanpakoon vuonna 1979.
Purjehdus on tanaan sujunut hyvissa merkeissa, mukavassa myotaisessa. Jukka viritteli taas kalastusvehkeet vesille, pari kalaa oli paivan saalis. Noin 5-8 kiloisia. Toinen oli tonnikala joka paatyi pakkaseen. Toisen nimesta emme paasseet yhteisymmarrykseen. Fileet lounaaksi paistettiin mutta kovin tummalihainen ja lihamainen kala ei paassyt miehiston suosikkien joukkoon.
Tunnelma miehiston joukossa on erinomainen. Kaikilla oli jo sellainen fiilis, etta merelle pitaisi taas paasta. Miehiston mielialaa nostaa erityisesti se, etta kapteeni Pekka paatti, melkoisen painostuksen jalkeen, ostaa itselleen uudet purjehdussandaalit. Vanhat toimitettiin Panama Cityn ongelmajatekeskukseen erityiskuljetuksella. Tuntuu kuin ilma olisi raikastunut kertaheitolla koko Tyynella valtamerella.
Naissa raikkaissa tuulissa siis matkamme etenee, Mearra Nieidalla kaikki hyvin.
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image