Varpajaisia ja meripetoja

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sat 11 Mar 2017 22:02
11.3.2017
Sijainti 02:43.5N, 45:47.6W
Jaanasta Täti! Näin hieno uutinen tavoitti Mearra Nieidan ja siitäpä hyvä syy juhliin, joita Jaana jostain syystä haluaa kutsua varpajaisiksi. Mikäs siinä, skumppa peliin vaikkei sikareja tähän hätään löytynytkään.
 
Reipasvauhtisen mutta leppoisan purjehduksen keskeytti kelan armoton ujellus. Valjaat kiinni, lisävehkeet vyötärölle ja veren maku suussa saalistamaan petoa, joka hyppäsi pari kertaa koko komeudessaan kuin uhoten, että kannattaa vielä harkita millaisen otuksen kanssa ollaan ryhtymässä taistoon. Otimme haasteen vastaan, kaksi ukkoa koko ajan vavassa kiinni kaikella voimalla. Vapa meni palasiksi, mutta luovuteta ei! Sidottiin koko värkki narulla pöytään ja jatkettiin taistelua, jonka peto 1,5 tunnin taistelun jälkeen lopetti katkaisemalla siiman. Näin sankaritarina laimeni kalajutuksi – mutta hyväksi sellaiseksi.
 
Erilaisten opaskirjojen avulla ticoticot ovat jo alkaneet suunnitella ohjelmaa Grenadassa ja saaristossa sen jälkeen. Vaihtoehtoja on paljon ja ne kaikki hyviä.
 
Takaisku! Vesikone meni lakkoon. Veneeseen julistettiin säännöstely alkaneeksi. Ruokaa ja juomaa riittää, mutta suihkut kortilla – kukapa sellaisia kaipaisikaan tropiiikissa.
 
Vielä pari vuorokautta ja Pirunsaaren nähtävyydet ja herkut (saarella kuulemma yksi ravintola) odottavat.