Le beach spectaculaire

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 4 Aug 2016 11:59
04.08.2016
Sijaintimme 20:17.5S 149:03.2E
 
Aamu-uintien jälkeen otimme kurssin kohti Whitsunday islandia. Oletettavasti paikka on alunperin ollut Whitesandbay, mutta tarpeeksi monen Australialaisen suun läpikäytyä saanut nykyisen muotonsa. Purjehdimme muutamassa tunnissa myötävirtojen avustuksella upean Whitehavenin hiekkarannan kupeeseen. Noin neljä mailia pitkä valkoinen ranta kuhisi turisteja, helikoptereita ja vesitasokoneita. Heijastukset saivat horisontin saaret näyttävän leijuvan ilmassa.
 
Whitehavenin hiekka oli hienojakoista kuin perunajauho. Hiekan tallominen tuotti mielenkiintoista narskuntaa, joka aiheutti joillekin (lue Tanelille) ikäviä tunnetiloja. Hiekka itsessään koostuu meren sekä lintujen ruoansulatuskanavien hienoksi jauhamasta korallista. Vaihtoehtoisen teorian mukaan kyseessä on äärimmäisen hienoksi jauhettua styroksia. Whitehaven on Mearran reissun vastaan tulleista toistaiseksi hienoin ranta ja nauttii kansainvälistäkin mainetta. Maihinnousumme ja kumivene itsessään oli suuri mielenkiinnon ja valokuvauksen kohde aasialaisturisteille. Pasta bolognaise –lounaan jälkeen teimme laajemman iskun rannalle.
 
Rannalta löytyi keltamustia liskoja, jotka voivat erittää australialaistasolla mietoa myrkkyä (vertaa kyykäärme) sekä veren hyytymisen estävää ainetta. Viileä australialainen liskonörtti ei ollut moksiskaan, joten mekin päätimme ottaa paikallisen “no worries “–asenteen. Lyhyt metsäpatikointi paljain jaloin vei meidät upealle näköalapaikalle ihailemaan koko saarta. Pelasimme rannalla jalkapalloa, jotkut joogasivat (luultavasti Pekka) ja lopuksi palasimme veneelle syömään burgereita.
 
Oikaisu edellisen päivän kirjoitukseen: tekstissä oli nolosti aurinkokunta, kun siinä piti tietenkin olla Linnunrata. Tämän päivän viisautena lukijoille todettakoon, että Burger King on Australiassa Hungry Jacks. G’Day.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image