WARC valmistelut / final preparations for the ARC

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sat 9 Jan 2016 02:06

KAIKKI valmiina, miehistö hyvässä iskussa. Tänään teimme viimeiset valmistelut ja kaikki on kunnossa. Huomenna klo 12 Mearra Nieida lähtee kiertämään maapallon ja vene palaa tänne St Luciaan huhtikuussa 2017.


Mutta nyt tämän maailmanympäripurjehduksen ensimmäisen legin miehistön esittely.


Kuvassa vasemmalta: Jukka Auramo, Jaana Auramo, Pekka Salonoja, Kicka Wendell, Micke Wendell, Hanna Pinomaa ja Tero Kekki.

Koko reissun maailmanympäri miehistöstä suorittavat Pekka, Jukka ja Jaana. Muu porukka vaihtuu Galapagossaarilla helmikuun lopussa.

Jostain syystä miehistö on kovin insinööripainotteinen. Kaikki miehet ovat insinöörejä ja naiset joko tekniikan tohtoreita tai insinöörien vaimoja. Paitsi Tero, joka ei ole insinööri eikä insinöörin puoliso.

Porukan kapteeni on Pekka, lammasfarmari Siuntiosta, jota purjehduksessa erityisesti viehättää kaikki veneessä ilmenevät tekniset ongelmat. Veneessä ei ole yhtään teknistä laitetta mitä Pekka ei olisi vuosien varrella vähintään kolmeen kertaan koonnut ja purkanut.

Pekan oikeana kätenä toimii konediplomi-insinööri Jukka. Jukan vaimo Jaana on myös mukana koko reissun maailman ympäri. Jos Jukka ja Pekka vastaavat veneen teknisestä puolesta, on Jaana vastuulla henkinen puoli. Hyvä kolmikko.


Sitten muu miehistö. Micke ja Kicka saapuivat Kaliforniasta mukaan porukkaa. Micke, joka on Suomen kunniakonsuli Kaliforniassa, lupasi tarjota konsulikyydin kotiin, jos ongelmia sattuu matkalla. Hanna on kokenut veneilijä Kauniaisista, Galträskin vesillä karaistunut. Teron taitoja veneessä puolestaan tarvitaan erityisesti silloin kun kapteeni komentaa läskiä laidalle.


Tällä porukalla siis huomenna lähdetään kohti Kolumbiaa ja Santa Martaan. Startti huomenna klo 12 paikallista aikaa. Tuuliennuste hyvä, myötäistä pasaatituulta tiedossa. Arvioitu saapumisaika Santa Martaan on ensi torstaina.


Something also in English:

Now it is real; our circumnavigation will start tomorrow at noon. There are many boats with teams of 3-4 sailors, who commented that it was difficult to get crew members to join. How lucky we are! Not only on this Panama leg with our team of 7 but throughout the whole WARC. Let’s all enjoy this!


We are now ready for tomorrow’s start. Lunch wraps will be prepared in the morning, chicken curry is ready for dinner, final FB postings are being made, pinacoladas have been enjoyed, night shifts have been allocated and the captain and the first officer are going through maps of various islands to come. All we now need is a good night’s sleep and an excellent start after the noon day cannon.

JPEG image