Tavallinen päivä

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 31 Jan 2017 17:33
31.1.2017
Sijainti 13:32.2, 25:41.6W
 
Tavallinen päivä Mearralla.
Klo 8: Jaana herää päivän ensimmäiseen vuoroon. Timo ja Jukka viimeistelevät yövuoron viimeisiä tehtäviä. Jiippasivat spinnun poikkeuksellisesti lennättämällä. Jussi, Turi ja Pekka nukkuvat. Timo kiinnittää peiton takastaagiin ja biminin tankoihin estämään aamuauringon säteiden paahteen. Samalla se poisti häiritsevän auringonsäteen Jussin silmästä. Aamu on kaunis.
Klo 9: Koko miehistö on herännyt. Jaana valmistaa aamiaisen. Tarjolla on vaihteeksi pekonia. Munavarasto ei kuitenkaan salli kokkelia. Pekonin kyytipojaksi keitetty muna Kallen mätitahnalla kelpaa hyvin. Timo hoitaa aamun puhelun muun WARC fleetin kanssa. Kaikilla on kaikki hyvin.
Klo 10: Mearran sähköasiat puhututtavat. Genis on ollut St Helenalta lähdön jälkeen pois pelistä ja joudumme päivittäin käyttämään konetta tyhjäkäynnillä useita tunteja. Mietimme, voisiko kulutusta pienentää. Ehdotetaan, että pakastin otetaan pois päältä. Siellä on vielä neljän päivän ainekset, eikä ajatus tunnu hyvältä. Laturissa tai releessä on ehkä jotain vikaa.
Klo 11: Tuuli hiipuu entisestään. Jaana sinnittelee aikansa spinnun kanssa. Puomia eteen, enemmän leikkaavaa kulmaa – ei auta, vauhti hiipuu alle 4 solmun. Spinnu alas ja moottorimarssiksi. Pakastin saa edelleen olla päällä. Jussi huomaa, ettei hänellä ole tänään työlistassa mitään nakkia. Virhe rosterissa. Mies pannaan pesemään keulavessan lattiakaivo ja –ralli. Voiko tuo kaikki lika olla peräisin meistä?
Klo 12: Turi tulee ajovuoroon. Tähän keliin vahtipäällikön varustukseen kuuluu kirja. Turi lukee Orwelin 1984 teosta, meille kaikille kouluajoilta tuttua klassikkoa. Se on hyvä lukukokemus, nyt kun sen maalaama tulevaisuus on meille menneisyyttä. Timo lukee Hoegin Lumen tajua, Jussi Kapteeni Cookin elämänkertaa, Jaana neuvostovallan Siperiaan karkotettujen elämää kuvaavaa Suleika avaa silmänsä teosta, Pekka Murakamin Kafka rannalla ja Jukka tekee sudokuja ja harkitsee Jari Tervon Matriarkan uudelleen aloittamista.
Klo 13: Pekka loihtii loistavan pestopastan aurinkokuivatuilla tomaateilla, oliiveilla ja lammasmakkaralla. Ideoimme, mitä bisneksiä voisi perustaa. Viinitila Ranskassa todetaan romanttiseksi, mutta kovin haastavaksi; harva on onnistunut. Ideat polveilevat saariston, ruoan, veneilyn, baarin ja kahvilan maailmassa. Mistään skaalautuvasta ja born globalista emme haaveile.
Klo 14: Miehet pistävät korttiringin kasaan. Jaana menee päiväunille. Veneen korttipeliklassikot ovat Hertta, China Hand ja Secret Hitler. Jussi on tuonut repertuaariin mukaan Bismarkin ja Lupauksen. Tänään isketään kuitenkin Herttaa. Päiväkahvit.
Klo 15: Turin ajovuoro muuttuu Jukan ajovuoroksi. Korttipelin tiimellyksessä vahdinvaihtoa tuskin huomaa. Jukka hokee vähän väliä “kohta se rouva ropisee”. Ei kuitenkaan puhu Jaanasta.
Klo 16: Kortinpeluu jatkuu. Jukka on ollut onnekas kaksi ensimmäistä peliä ja uhoo voimaansa. Jaana herää. Pekka haluaisi mennä päiväunille, mutta peli on vielä kesken. Jukan ote lipsuu ja Turi kirii voittoon.
Klo 17: Jukka hoitaa illan puhelun WARC fleetin kanssa. Kaikilla on ollut samanlainen, lähes tuuleton päivä. Osa veneistä on pysähtynyt uimaan. Ehkä mekin huomenna. Tänään on vielä liikaa aallokkoa. Iltapäivän viiletessä miehistöllä on jumppatuokio keulakannella: 100 vatsaa, 100 selkää, 100 punnerrusta ja 100 kyykkyä.
Klo 18: Jaanan ajovuoro alkaa. Jaanalla on tänään nk. prinsessavuoro, eli hän pääsee nukkumaan jo klo 22.00. Timo valmistelee illallista. Tiedossa on zukkini ja katkarapu risotto. Miehellä on italian keittiö hyppysissään, joten odotettavissa on tänäänkin mitä herkullisin illallinen.
Klo 19: Onget kelataan sisään. Tänäänkään ei tullut kalaa!
Klo 20: On aika siirtyä yöpuulle. Yö mennään konevoimalla. Tähtitaivas valaisee matkaamme.
 
Mearralla kaikki hyvin
 
 

JPEG image

JPEG image