Spinnuilua ja synttäreitä

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 19 May 2016 04:02
 
18.5.2016
Sijaintimme 14:01.6S 161:17.5W
 
Eilen illansuussa alkanut tuuli on mukavasti puhaltanut nyt jo vuorokauden verran. Viidestä seitsemän sekuntimetriin vaihdellut pasaati on vienyt meitä hyvää, keskimäärin runsaan kuuden solmun vauhtia kohti Suwarrowia, johon matkaa tätä kirjoitettaessa on 120 mailia. Tämä tarkoittaa sitä, että ETA kohteeseen on huomenna valoisaan päiväsaikaan, mikä mahdollistaa riutan aukosta sisäänpääsyn.
 
Eilen iltasella ylösnostettu genaakkeri olikin koko yön vauhdittamassa matkantekoa ja aamulla vaihdoimme sen paremmin täysin myötäiseen tuulen suuntaan toimivaan spinnuun. Päivä on mennyt mukavasti spinnua säädellessä ja muutamia jiippejä tehdessä. Ilman manööverejäkin olisi hyvin päästy eteenpäin, mutta yön aikana saavuttamamme Oyster 65 oli taas näköetäisyydellä, ja kisahan siitä syntyi. Parhaillaan ollaan rintarinnan, joskin etäisyyttä veneidemme välillä on 1.7 merimailia.
 
Päivän ehdottomiin kokokohtiin kuului Leenan synttärit. Jo heti aamusta oli ensimmäiset lahjat jaossa ja lisää oli luvassa lounaan aikana, jolloin onnittelulaulut raikasi ja Jukan pyöräyttämä synttärikakku kynttilöineen ilmestyi kuin tyhjästä taiottuna istuinlaatikkoon.
 
Ateriat ovat olleet edelleen loistavien kokkien Mearran varastoista loihtimia gourmet-luomuksia. Toivomuslistalla on jo tosin jonkin aikaa ollut tuoretta tonnikalaa, mutta viimeisen kahden vuorokauden aikana kolme kertaa saalista indikoinut jarrun kirskunta on saman tien kääntynyt suureksi pettymykseksi. Koukussa on ollut kiinni sen verran isoa veijaria, että kerran siima ja kaksi kertaa vieheen teräslanka on yhdellä puraisulla napsahtanut poikki.
 
Ja nyt onkin aika ruveta jiippaamaan spinnua ja sen jälkeen alkavatkin illallisvalmistelut.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

JPEG image

JPEG image

JPEG image