Purjeet ylös!

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sun 10 Jul 2016 04:38
8.7.2016
Sijaintimme 18:01.0S 176:22.2E
 

Kilpailu kohti Tannaa alkoi tänään! Tuuli oli hyvin kevyttä lähtöhetkellä, mutta se ei meitä häirinnyt. Kun monet muut vähemmän kilpailulliset veneet lähtivät porskuttamaan moottorilla, Mearra Nieidassa purjeet viritettiin iskuun heti laiturista lähdettyä. Matkaa kohteeseen on 450 nm, ja haasteena ovat kovasti vaihtelevat tuuliolosuhteet. Hyvin kevyttä tuulta aluksi, jota Uuden Seelannin tienoilla olevat talvimatalat kiihdyttävät loppua kohden.

 

Aurinko paistaa ja vesi kimaltaa sinisenä. Mutta kuinka sinistä vesi olikaan, kun Jaana, Jukka ja Juha kävivät pari päivää aiemmin sukeltamassa! Kohteeksi valikoitui läheinen Malolo -riutta, jonka onkaloista sujahteli barrakudoja ja pallokaloja. Yksi kilpikonnakin tupsahti paikalle.

 

Vedenalaisen maailman lisäksi uusi vaihtomiehistö on ehtinyt jo hyvin tutustua muihin venekuntalaisiin. Muscet Covella Juuso, Melina ja Tuomas pelasivat muiden nuorten kanssa lentopalloa ja rugbya, ja Juha taas teki tuttavuutta naapuriveneläisiin mm. aamulenkin yhteydessä. Hän ei arvannut vaan joutuneensa kisaryhmään, joka halusi kivuta saaren jokaisen viiden kukkulan päälle. Puuskuttamisen keskellä keskustelu jäi kuulemma hieman yksipuoliseksi.

 

Nyt onkin sopiva aika esittää legin ensimmäinen tietovisakysymys! Kun taakse ovat jääneet Ranskan Polynesian saaret niin yleisökysymys kuuluukin, että mistä juontuu nimi Melanesia, jossa olemme parhaillaan? Ja Wikipedian käyttö kielletty! Perinteisesti oikein arvanneiden kesken arvotaan liput kahdelle Mearra Nieidan päätösgaalaan 2017.

 

Mearra Nieidalla kaikki hyvin.

JPEG image

JPEG image

JPEG image