Mearra huoltotauolla

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 29 Jun 2016 01:34
28.6. 2016


Vene nousi telakalle maanantaina ja siinä on pitkä työlista: pohjan skrapaus ja uusi myrkkymaali pintaan, kylkien hionta ja vahaus, maston huipussa olevien nostimien rullien vaihto, kaikuluotaimen asennus, moottorin vesipumpun korjaus ja jotain tiivisteiden vaihtoa, vetoakselin vaihto ja puupintojen huolto parafiiniöljyllä. Generaattorin huolto näyttäisi jäävän Australiaan. No, lista on pitkä, mutta jos ajattelee, että olemme syyskuisen huollon jälkeen matkanneet yli kymmenentuhatta mailia (= normaalipurjehtijan 15 kesäloman saldo), on jo aikakin tälle huoltotauolle.

Försti ja puosu viettävät huoletonta maakrapun elämää. Parinkymmenen minuutin ajomatkan päästä telakasta löytyi  Smugglers Cove niminen pieni rantahotelli. Hieman nuhjuinen, mutta elämänmakuinen paikka upean rannan äärellä. Välillä käydään telakalla töitä valvomassa ja jotain hommia itsekkin siellä tekemässä ja varustellaan venettä seuraavaa legia varten. Tänään on tarkoitus käydä etsimässä Vanuatun Tannaan toivottuja varusteita. Tanna on World ARCin hyväntekeväisyyskohde vuodesta 2010 alkaen, jonne hirmumyrsky Thomas iski viime vuonna. Nyt kylää ollaan jälleenrakentamassa ja meiltä on toivottu kaiken laista tarviketta kirveistä kattiloihin ja nauloista aurinkokäyttöisiin taskulamppuihin.

Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

JPEG image