Onnellinen paatos Mearran lintuviikoille

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Fri 8 Apr 2016 02:21
7.4.2016
Sijaintimme 13:54.7S 141:56.22W
 
 
Mearran matka kohti Atolleja jatkuu hyvassa Genaakkerituulessa. Yopurjehdus meni myos leppoisasti tasaisilla tuulilla upean tahtitaivaan alla. Tiski-Jukka soitti meille tahtitaivaaseen sopivaa tunnelmamusiikkia ja talla kertaa Mearran Trupadurix-nimen saanut tiskijukkamme ei poikkeuksellisesti laulanut itse. Paiva meni leppoisesti ja miehisto keskittyikin lukemiseen ja lepailyyn kuitenkin huomattavasti pirteampana kuin eilen pitkan viidakkoretken jalkeen. Pekka valmisti meille lounaaksi maittavaa haudutettua kanaa Teriakipippurikastikkeessa ja viritti meidat keskustelemaan miehiston lukulistalla olevasta Sixten Korkmanin Talous ja Utopia teoksesta. Ei loytynyt Mearran miehiston keskuudessa ainakaan viela ratkaisua siihen, miten hyvinvointiyhteiskunta voidaan sailyttaa. Kiivasta keskustelua kaytiin kuitenkin siita, mista palveluista ollaan valmiita luopumaan. Listalla oli mm Alkon palvelu Korppoon kaupalle ja varsin ymmarrettavaa on, ettei tasta paasty yksimielisyyteen. Pian kuitenkin keskustelumme kaantyi meille tarkeampiin asioihin. Pekan kokkaama maittava kana-ateria oli nimittain Mearran lintuviikkojen viimeinen ateria, pakastin oli jo tyhja. Kalaa taalla Tyynella Valtamerella ei ole tullut liikaa, mutta pitkan hiljaiselon jalkeen  alkoi kuitenkin onneksi tapahtua. Jaana nosti taidokkaasti  ylos 10 kiloisen Tonnikalan! Illalisvuorossa oleva Anne-Maria saikin onnellisena laittaa illallissuunnitelmat uusiksi ja Pestopasta jaa odottelemaan seuraavia kertoja. Illalla tiedossa herkullinen tonnikala-ateria: alkuruuaksi sashimia ja illallisen kruunaa tonnikalapihvit.
Mearra Nieidalla kaikki oikein hyvin.
 
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image