2016

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Mon 22 Aug 2016 00:20
21.8.2016
Sijaintimme 14:39.7S 145:27.1E
 
On vuosi 2016. Arviolta 2,8 miljardin vuoden ikäinen Tellus-planeetta on vastikään, noin kymmenentuhatta vuotta sitten, selvinnyt viimeisimmästä jääkaudestaan ja voi hyvin. Planeettaa asuttavan Homo sapiens –lajin populaatio on suurempi kuin koskaan, hieman yli 7 miljardin kokoinen. Vain 26 vuoden kuluttua populaatio saavuttaisi huippuarvonsa niin menneisyyden kuin tulevaisuuden kattavalla aikajanalla: 10,69 miljardia ihmistä. Lajin kanta on muodostanut jo melko kehittyneitä yhteiskuntia. Naaraspuoliset lajin edustajat rinnastetaan urosten veroisiksi useimmissa kulttuureissa, eikä monikaan enää usko valkoihoisen yksilön oikeuteen omistaa mustaihoisia yksilöitä. Homoseksuaalisuus on kuolemalla tuomittavaa ainoastaan 14 prosentissa ihmispopulaation muodostamista hallinollisista alueista eli valtioista.
 
Ihmislajin tiede on kehittynyt edellisvuosisatoina suurin harppauksin. Fyysisesti rajoittunut ja kömpelö laji on keksintöjensä avulla kyennyt muun muassa matkustamaan avaruuteen ja todistamaan monimutkaisia teorioita aina maailmankaikkeuden synnystä eläinlajien kehitykseen. Moni ei kuitenkaan vielä luota tieteen löydöksiin, vaan uskoo yhä tuhansia vuosia vanhoihin satuihin universumin luoneista ja sitä hallitsevista taruolennoista.
 
Euroopan manner vielä uinuu, mutta Australia ja Itä-Aasia ovat jo lähimmän tähden, Auringon, valaisemat. Planeettaa peittävän divetymonoksidivaipan pinnalla kelluva tuulivoimainen kulkuneuvo lipuu kohti pohjoista Australian itärannikolla. Neljä miehistön jäsentä pelaa uhkapeliä aluksen komentokeskuksessa, jota istumalaatikoksikin kutsutaan.
 
Taneli: “Ville, oddsit et laitat ton Oskun hikisukan suuhun?”
Ville: “Kakskyt”
Taneli: “Ok. Yks, kaks, kolme”
Taneli ja Ville: “Neljätoista”
Ville: “Ei helvetti”
 
Villen naama vääntyy irvistykseen. Hän käärii hikisukasta pienen mytyn, tunkee sen suuhunsa, yökkää ja sylkee mytyn pois suustaan. Muu miehistö nauraa räkäisesti vieressä.
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image