Karnevaalista kohti paastonaikaa

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 2 Mar 2017 13:53
2.3.2017
Sijainti 07:02.1S, 34:51.4W
 
Sambakarnevaaleista uusiin tuuliin
 
Sanomme hyvästit Brasilian kuumille rytmeille sekä Joao Pessoalle, joka on Amerikan mantereen itäisin kaupunki ja Brasilian Paraiban osavaltion pääkaupunki. Tico Tico saapui Brasiliaan juuri sopivasti karnevaaliaikaan,
joten tällä kertaa seurueemme naiset tekivät retken Olindan karnevaaleille. Tämä keskiaikainen kaupunki kylpi värikylläisyydessä ja samban rytmeissä. On lanteiden keinuntaan, paljettien tärinää ja tanssin riemua patarumpujen lyödessä tahtia ja sambakoulujen kilpaillessa keskenään omilla upeilla teemoillaan. Tämän riehakkaan juhlan myötä (carne on liha ja vale puolestaan hyvästi) siirrytään paastoon “otetaan liha pois”.
Miesten päivä kului meloneita ja appelsiinejä tarkastaessa, niin biitsillä kuin supermarketissa. Melonit olivat suuria ja appelsiinit napakoita!
 
Niin mekin nostamme purjeet ja suuntaamme kokan kohti Fernando de Noronhaa, joka on 21 saaren muodosta upea saariryhmä Atlantin valtamerellä, noin 354 km Brasilian rannikolta. Tästä kohteestamme lisää parin päivän päästä, jolloin ankkuroimme Mearra Nieidan tälle paratiisisaarelle.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image