An other day in paradise... 20:09.5N 40:16.2W

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 1 Dec 2015 17:17
Viime viikon rumpupesukonepurjehduksen jalkeen Mearra ja sen miehisto on heittaytynyt taydelliseen troopiikin naatiskelumoodiin. Tasainen 8 m/s trade wind lennattaa venetta suoraan kohti maalia joka haamottaa noin 1300 mailin paassa. Sehan ei ole kun kaksi kerta Kopikseen ja takaisin, pikku matka. Vauhti on tasainen 7.5 knotsia genaakkerin siivittamana. Iltapaivaksi harkitaan viela todellisen salaisen aseen kayttoonottoa; “big mama” kevytspinnu odottaa pussissa malttamattomana...
 
Viime viikon romurallin aiheuttaman korjaus- ja huoltorumban tultua hoidetuksi miehistolla on selvasti aikaa heittaytya arkisiin puuhiin ja niidenkin puuttuessa keksia mita ihmeellisempaa ajankulua. Niinkuin kuvista nakyy, jopa leipakorin koristeompelu ja naisten kalastus ovat uusia lajeja arkisen pyykkipaivan lisaksi. Omiin svaareihin nousi Mearran likooritehtaan kaynnistys: Mearrahan on tunnetusti (merella) kuiva alus, mutta koska kala on syonyt huonohkosti viime paivina, on maailman surkeimmalle espanjalaiselle kalantappovodkalle keksittava uusiokayttoa ennen St Luciaa. Ylijaama sitruunoita ja sokeria sekaan, ja vot, Limoncello-poika porisee itsenaisyyspaivaa odotellen!!
 
Muonahuolto on toiminut fantastisesti. Eilen illalla vietettiin mexicolaisia pikkujouluja Fajitoja syoden ja aamu avattiin merellisesti pekonilla ja sunny side up munilla. Lounaalla viela Jussin loihtimaan Pasta i pannaa, ja miehisto (vahtivuoroa lukuunottamatta) oli valmis iltapaiva nokosille...
 
Executive summary in english:
Beautiful sunny day in the middle of Atlantic. After last week’s heavy weather sailing exprience most of the repairs are finished and crew is now exploring new avenues to spend their leasure time (see photos). Laundry day, fishing, sewing bread baskets and yes, even producing Limoncello from the left over fish killer vodka! Also other innovative recipes are being developed to handle our 15 kilo excess lemon inventory (the fruit supplier made a miscalculation in Las Palmas), lemon muffins, lemon suffle, lemon stew,...
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image