Maailman reunalla

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 16 Jun 2016 07:30
15.6.2016
Sijaintimme 16:45.9S 179:54.0E
 
Tanaan Mearra miehistolla oli todella jannittava paiva: puolen paivan aikaan veneen plotterin longitudi lukema oli 179 astetta, 59 minuuttia ja 59 sekuntia lantista pituutta. Viela 200-luvulla esi-isamme olivat lahes varmoja, etta maailma loppuu tahan ja putoamme latyn reunalta johonkin, ehka mustaan aukkoon? Miten meidan kaykaan?
 
Mearran valveutunut miehisto ei kuitenkaan eparoinyt pitkaan, vaan ohjasi veneen rohkeasti 180 asteen yli ja kas, elama jatkui. No, tamahan meilla toki oli tiedossa , koska olimme edeltavina paivina tiukasti paneutuneet kapteenin kirjastossa olevaan kiehtovaan lahdeteokseen, Katherine Reese, “Kosminen Cocktail”. Reesen teoksessa nimenomaan valotettiin, etta jo Ptolemaios uskoi maailman pyoreyteen ja olimmekin vain saapuneet Greenwichin kohdalle, mutta toiselle puolen palloa.  Nykyisia tiedemiehia pohdituttaa enemman Pimea Energia ja muut jannittavammat ilmiot.
 
Sen verran suuri virstapylvas takaisin “omalle kotoiselle” pallonpuoliskolle saapuminen kuitenkin oli, etta paatimme juhlistaa hetkea pullollisella kuohuviinia ja muilla perinteisilla menoilla. Saattoipa itse Kuningas Neptunuskin, yhdessa tyttarensa Arielin kanssa, piipahtaa juhlissa, tata ei tarina kuitenkaan tasmallisesti kerro.
 
Muuhun paivaohjelmaan kuului siirtyminen Matagi-saarelta Viani-saaren lahdelle. Moottorimarssina pettymykseksemme. Matkalla pysahdyimme eraalle jumalaiselle riutalle jalleen kerran ihailemaan vedenalaista ihmemaailmaa. Matagi-saarella olimme nauttineet sielta loytyneen luxus-resortin tunnelmasta, ruokatarjonnasta ja spa-hieronnoista. Jopa wifi-yhteys loytyi tuolta paratiisisaarelta, voi tuota ihanaa some-riemua!  No, meille karaistuneille merimiehille/naisille vajaa vuorokausi tuossa pompoosissa majatalossa riitti. Ei ehka siksi, etta huonehinnat olivat lahes 1000 USD yolta, vaan siksi, etta ruoat ja viinit olivat samoissa hinnoissa. Kiva kuitenkin nahda, miten “rich and famous” lomailee. Ehka heistakin tulisi sittenkin purjehtijoita, jos vain paasisivat edes kerran kokemaan Mearran gourmet-ruokia ja tunnelmaa!!
 
 Mearra Nieidalla kaikki jalleen hyvin!
 
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image