Leppoisa paiva merella

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sat 13 Feb 2016 18:04
Lauantai 13.2.2016 kello 16
Sijaintimme 05:13.4N 81:36.8W
 
Tanaan Mearra Nieidalla on ollut varsin leppoisa meripaiva. Jos eilen oli tapahtumaa vahan joka lahtoon, niin tanaan on ollutkin hiljaisempaa. Ainoa varsinainen purjehduksellinen manooveri oli spinnun nosto, nyt vahan kevyempi malli otettiin kayttoon. Viime yo oli melkoista keikutusta. Tuulta tai koraa oli aika reippaasti ja vellovaa aallokkoa viela siihen paalle. Tanaan ovat tuulet olleet paljon rauhallisempia ja etenemme sellaista 6-7 solmun vauhtia. Lahipaivina voi olla viela kehnompia tuulia ja taalla miehisto on valmistautunut jopa moottorin kayttoon tulevien paivien aikana. Ei kuitenkaan viela.
Kuten eilen kerroimme, meita on taalla reilut 30 venekuntaa eri maista kiertamassa maailman yhta matkaa. Meilla on joka aamu kello 9 ja illalla kello 18 SSB radiossa yhteinen puhelinpalaveri. Siina vaihdetaan sijaintimme ja muut kuulumiset. Useampi venekunta oli jo nahnyt valaita mutta me emme viela.  Eras venekunta kertoi nahneensa jopa haita, mutta sita kylla hiukan rohkenemme epailla. Joka tapauksessa nama paivittaiset radiopuhelut kilpaveikkojen kanssa ovat ihan mukavia.
Meilla arki taalla veneella pyorii aika suunnitellusti. Tyovuorolista on aina viikoksi kerrallaan vessan seinassa. Ja toita tehdaan 24/7 eli Mearra Nieida ei merella koskaan nuku. Kerrotaanpa teilla tassa ja nyt mita tyovuoroja meilla itse kullakin on ollut tanaan paivalla ja on ensi yona.
Pekalla tanaan ajovuoro 15-18 seka 20-22. Lisaksi Pekka tekee yopalan yovuorolaisille. Se koostuu yleensa murukahvista ja teepusseista, voileivista, hedelmista ja suklaaherkuista. Jukalla oli tanaan lounasvuoro. Jukka pyoraytti salaatin inkivaariporkkanoilla. Oli oikein hyva lounas. Lisaksi Jukalla yolla ajovuoro 02-06. Terolla oli tanaan paivalla ajovuoro 12-15, siivousvuoro seka ajovuoro yolla 20-24. Micke tekee tanaan illallisen. Micke kovasti jo illallista tuossa suunnittelee. Sen lisaksi hanella on ajovuoro 22-02. Hannalla oli tanaan paivalla lakisaateinen viikkovapaa mutta illalla hanella on ajovuoro 18-20. Kicka oli heti aamusta ajovuorossa 8-10 ja ensi yona Kickalla yovuoro 04-08. Jaana valmisti meille meriaamiaisen, puuroa, keitettyja kanamunia, juustonakkaria ja kahvia seka teeta. Silla parjasi pitkaan. Sen lisaksi Jaanalla oli ajovuoro 9-12 ja yolla 24-04.
Vuorot kiertavat ja jos jollain oli tanaan vahan helpompaa, niin huomenna on sitten vahan enemman hommia. Paivisin tehdaan hommia yhdessa ja erikseen, kun niita eteen tulee. Se on aika kiva juttu, etta meita on Mearra Nieidalla nainkin iso miehisto eli 7 henkea. Yovuorossa on aina kaksi kerrallaan ja paivisin on myos omaa aikaa. Voi ottaa vaikka nokoset. Taalla ehtii myos aika mukavasti lueskella. Laitamme lahipaivina hiukan raporttia tarkemmin Mearra Nieidan lukupiirin aktiviteeteista. Meidan miehistomme taitaa olla koko World ARCin suurin. Aika moni vene on matkassa 4-5 hengen miehistolla. Muutamassa veneessa on myos mukana lapsia ja nuoria. Joka paiva kello 19 on SSB radiossa WARC Kids tuokio, eli mukana olevat lapset juttelevat silloin radioaalloilla omia juttujaan. Sekin on aika kiva ohjelmanumero lapsille. Lapsia ja nuorisoa on matkassa yhteensa ehka 10-12 henkea.
Tallaisia tunnelmia meilla taalla tanaan. Aurinko paistaa lampimasti ja lahestymme koko ajan Galapagos- saaria. Mearra Nieidalla kaikki hyvin.
 
 

JPEG image

JPEG image