Rantaelämää Morro do Sao Paoloss a

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 16 Feb 2017 01:47
15.2.2017
 
Sijainti 12:44.9S, 38:54.4W
 
Kuten eilen kerroimme, landasimme loppuiltapäivästä Morro do Sao Paoloon. Tämä päivä olikin sitten pyhitetty löhöilyyn, nautimme rantaelämästä Brasilialaiseen tyyliin. Morrossa on kaikkiaan viisi eri biitsiä ja upeaa hiekkarantaa parisen kilometriä, ei paha. Ranta on täynnä rentoja beachbaareja, pikkupikkubikineitä, beachvolley kenttiä, kaiken maailman vesielämähärpäkkeitä ja tietysti ruoka-ja krääsäkaupustelijoita. Kaikki kuitenkin sulassa sovussa ja turvallisessa paketissa. Todennäköisesti tuleva olympialaji on paikallinen beachlentopallo, jossa ei käytetä käsia, vaan pallloa kosketaan vain rinnalla, päällä ja jaloilla. Nuorten miesten upeaa tekniikkaa ihasteli erityisesti entinen lentopalloilijamme Jaana, tosin hämmästellen “kädettömyyttä”. Positiivisin rantaruokaylläri oli Quiejo Assado do Israel, juustovartaat, jotka rantakaupustelija kypsytti kärrynsä etupäässä hohkaavan grillihiilikasan päällä. Pehmeäksi paahtuneet juustot sitten kieriteltiin pippurimössössä ja oreganossa ja vielä päälle jotain valkosipuliuutetta, maistuvaa. Arvoitukseksi jäi mistä syystä tuo Israel oli liitetty ruokalajin nimeen.
 
Rantautuminen kaupunkiin on oma haasteensa, koska varsinaista jollalaituria ei ole ja kohtuullinen aallokko vaivaa jatkuvasti isompaa lauttalaituria.  No, sujuvalla portugalin viittomakielellä saimme kuitenkin sovittua paikallisen venekuskin kanssa kyydeistä edestakaisin Mearran ja rannan välillä. Nyt hän kulkee nimellä Venejeppe, ja yhteydenpito tapahtuu modernisti Whatsupilla, kielenä veneilyaiheiset emojit ja taikasana “finlandia barca”. Kapteeni ei kuitenkaan tähän moderniin hömpötyksen hurahtanut, vaan ui kaksi kertaa Mearran ja rannan välin.
 
Henkilökohtaisesta hyvinvoinnista ja hygieniasta huolehdittiin sen verran, että Jukka ja Jaana kävivät hieronnassa, Timo ja Jukka parturissa, Jaana ja Maarit bikiniostoksilla, Pekka generaattorikorjauksessa. Illan kruunasi vielä hieno dinneri paikallisessa Mocueca-ravintolassa. Mocueca on eräänlainen paikallinen pataruoka, haudutettua kalaruokaa, mustekalaa, ym ym. Herkullista. Sitten vielä Jeppen kyydissä “kotiin” ja aikaisin nukkumaan. Vaativa laji tämä valtameripurjehdus.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin.
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image