Rainy night / fishy afternoon

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sun 6 Mar 2016 16:02
 
 
6.3.2016
Sijaintimme 05:49.3 99:22.6W
 
Yo oli lammin mutta kostea. Saderintamat tutkalla piirittivat veneemme ja lopulta vetta satoi kasittamattomalla intensiteetilla ja pitkan aikaa. Tuulet myos kieppuivat saderintamien myota ja teimme yolla jopa kaksi vastakaannosta joka on harvinainen manooveri nain pasaatituulipurjehduksella. Kabiinissa ikkkunat taytyy sateella pitaa kiinni ja siellakin tunnelma tiivistyi yon mittaan. Aamupaiva sitten menikin venetta ja varusteita kuivatellessa.
Nyt on ollut taas aurinkoista ja matka etenee hyvin vaikka olemme purjehtineet vaihteeksi  pienessa vastavirrassa (South Equatorial Reverse Current).
 
Pakastin otettiin nyt lopullisesti pois paalta ja viimeiset kanat syotiin lounaaksi. Juuri kun ensimmaista sailyketolkkia oltiin avaamassa vingahti virvelin kela laulamaan. Saaliina oli pienehko tonnikaka joka perattiin ja sen paa jatettiin koukkuun kiinni ja heitettiin siimaa veteen. Puolessa tunnissa sitten jysahti isoa kalaa koukkuun. Ainakin 20 kiloinen tonnikala oli iskenyt serkkunsa paahan kiinni ja oli nyt itse saaliina. Taman vonkaleen veneeseen nosto olikin sitten pienimuotoinen urheilusuoritus mutta paivan paatteeksi jaakaappimme on taynna tuoretta tonnikalaa!
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin.
___________
 
The night was warm but wet. Torrental rain hit us and messed up the winds, too. The cabin windows were obviously closed and thus the crew downbelow was equally wet (from sweat). Now the sun is shining again, boat and crew are gettig dry and comfortable again and we are travelling at good speed in a reasonable swell.
 
Just as we managed to eat up all food from our troubled freezer we managed to catch two tunas ,first a small yellowfin.  We used its head a bait and soon enough a monster tuna swallowed its cousins head and became prey itself. It took nearly an hour to land that monster on the deck but now we have fridge full of fresh tuna!
 
 
All well onboard.
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image