Miehisto taas tositoimissa

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 21 Jan 2016 01:11
Torstai 21.1 kello 18
Sijaintimme 11:14.4N 75:34.4W
 
Mearra Nieida on taas viikon tauon jalkeen taydessa vauhdissa ja matkaa jatkuu. Jouduimme siis vietttamaan Kolumbiassa yhden ylimaaaraisen paivan, kun satamakapteeni ei paastynyt WARCin veneita ulos merelle. Syyna liian kova keli. No, tanaan aamulla klo 8 satamakapteeni ampui lahtolaukauksen ja nyt sita siis ollaan matkalla kohti San Blassin saaria.
Aika kova on merenkaynti edelleen. Aallot keskimaarin kolmimetrisia, valilla korkeampiakin, jopa nelimetrisia.. Tuulta parhaimmillaan tai pahimmillaan jopa 21 metria sekunnissa. Nyt kun olemme merella, ymmarramme satamakapteenin eilisen paatoksen oikein hyvin.
Nyt iltaa kohden keli hiukan, mutta vain hiukan helpottanut. Matkaamme nyt myotatuulessa virsikirjan saattelemana 9 solmua.
Aamupaivalla Tero lapaisi kovien kelien avomeriajokortin. Sen verran oli tuulta etta kasipelilla piti ohjata. Tero kellotti 14.6 solmua, henkilokohtainen ennatys pilssigulille.
Lounas meni lennossa juustonakkileipaa rouskutellessa.
Kovasta kelista huolimatta miehisto voi oikein hyvin ja tunnelma veneessa oikein hauska. Kaikista meista on taas kiva olla isoilla vesilla ja jatkaa matkaa. Mitaan ongelmia ei keli ole myoskaan veneeeseen mukanaan tuonut, kaikki toimi moitteettomasti.
Kello on nyt kohta kuusi illalla ja Pekka tuossa vieressa seka hikoilee etta valmistelee illan ruokaa. Tytot Kickan johdolla kaukoviisaina eilen maissa esivalmistelivat jo taman illan ruuan. Kohta nautimme currykanaa ja riisia. Ennen ruokailua meilla on kuitenkin yhteinen radiopuhelutuokio muiden venekuntien kanssa. Ihan kiva kohta kuulla miten muilla on paiva sujunut.
 
Hi all, we are back out on the open sea, making good progress towards San Blas Islands on the east coast  of Panama, and we should reach our destination tomorrow after sunset. We are all glad to be back at sea, despite the cocktail shaker weather we have had today. We have seen steady winds of 17 m/s (35 knots) and gusts well over 20 m/s. Our top speed [for the day was 14.6 knots, set whilst Tero was at the helm, getting a crash course in heavy weather driving. The swell is between 10-15 feet which leads to all kind of practical challenges in the cabin – you have to be strapped or fixed to your surrounding in some way, or else you will pinball around senslessly, which is no fun. So, there for I’ll end this report here Silmänisku
 
All good on the Mearra Nieida.
 
 

JPEG image