Arkea juhlan jalkeen...

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 9 Mar 2016 16:11
Sijaintimme 07:11.6S 108:06.8W
 
Kuten kerroimme eilisilta huipentui 2000 mailin Millenium juhliin, joissa nautittiin alkupaloiksi kuvassa nakyvat herkulliset sashimit.  Sita ennen laivan Sommelier tarjosi miehistolle rommipaukut. Tata herkkua on seuraavan kerran luvassa vasta kun 1000 mailia on jaljella ja sitten maalissa. Miehiston suureksi pettymykseksi ilotulitus peruuntui saaolosuhteiden takia, matalalla roikkuvat pilvet peittivat nakyvyyden. Ilotulitus korvattiinkin ylioppilaiden soihtukulkueella, joka toteutettiin hellan kaasusytkarilla. Juhla-aterian paatteeksi nautittiin viela suomalaista sinivalkoista Fazerin suklaata. Taman kansallisromanttisen hetken innoittamana forsti soitti viela miehistolle tuutulauluksi Finlandian Sakari Kuosmasen esittamana.
 
Yo meni rauhallisesti ja kaikki saivat vanhat univelat ja juhlan rasitukset kuitattua.  Aamulla tuuli vahan koveni ja koko paiva on taas menty reilua kahdeksaa solmua 9..11 m/s sivumyotaisessa.
Talla vauhdilla matkaa on jaljella enaa 11 vuorokautta.  Veneella taas Millenium juhlien jalkeen normimeininki. Mukavaa purjehdusta suhteellisen kovassa aallokossa. Lepovuorossa oleva miehisto keskittyi lukemiseen ja myos Mearran korttirinki kokoontui jalleen tiukkaan taistoon. Ja upean sinista merta ja meren kohinaa jaksaa aina ihailla; ihanne ymparisto joogaryhman meditaatiolle. Tanaan myos varsinaista miehiston hemmottelua kun Jukka pyoraytti viimeisista banaaneista maittavan banaanikakun.
 
Yleisokysymykseen “milla mekanismilla Mearran kannelle paatyy pienia mustekaloja” tuli ilahduttavan monta vastausta. Kuten jo Thor Heyerdahl Kontiki-kirjassaan kertoo mustekala loikkaa vihollista pakoon  pusertamalla kropastaan vesisuihkun lonkeroidensa valista alaspain. Naita kannelle eksyneita mustekaloja voi kuulemma syoda, mutta toistaiseksi vain tonnikala on paassyt Mearran menulle. Naapuri-WARC veneessa syotiin sen sijaan eilen lentokalaa – kuulemma ihan hyvaa.  Haisee vaan kaamealle. Yleisokilpailun voitti meteorologimme maissa eli Timo K.
 
Jos joku maissa viela ihmettelee miten naihin jannittaviin interaktiivisiin yleisokilpailuihin voi osallistua, niin muistutuksena veneen email osoite: mearra {DOT} nieida {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com. Ja nyt kun olemme olleet jo 8 paivaa pullossa irti ulkomaailman hompotyksista, ja viela ainakin 10 paivaa jatkoa tiedossa, niin jokin pienimuotoinen yhteenveto uutisista, juoruista, Yllaksen hiihtokeleista tai ihan mista vaan on aina tervetullut purskahdus Mearran arkeen. Jos innostutte kirjoittamaan, niin muistakaapa, ei kuvia, ei liitteita.
 
Ja taman paivan yleisokysymys kuuluukin: Mika on pielessa oheisessa Martti-Sommelier kuvassa, etsi ainakin kaksi virhetta?
 
Mearra Niedalla kaikki hyvin.
____________
 
Last night we celebrated the 2000 nautical miles left for the crossing over a nice dinner. For starters we had sashimi from the tuna caught yesterday accompanied by a glass of rhum. The night was nice with clear skies and steady wind allowing the crew to have a good nights sleep. This was very much appreciated since the night watches can be tiresome. In the morning the wind  sizegrew a bit stronger giving us a nice speed around eight to nine knots. The ocean is as blue as you can imagine and the waves are of fair size.
 
Highlights of the day have been a home made banana cake by Jukka and the playing card session. Also we have started to study Charlies Charts of Polynesia, a description of islands and harbours for the cruisers. With the current speed we will need this information in 11 days which is a very optimistic forecast however. And of course the daily routines continue around the clock – eg. at the time of writing we are listening and reporting to one of the two daily radio calls of the WARC fleet.
 
All well onboard Mearra Nieida.
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image