Takaisin radioaalloilla 21:38.1N 37:45.3W

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Mon 30 Nov 2015 15:50
Vaikka taalta Atlantilta ei ole kuulunut uutisia pariin paivaan niin ei syyta huoleen; hyvin menee aurinkoisessa kelissa kuumassa veneessa kevyessa itatuulessa.  Radiohiljaisuus johtui siita, etta oltiin kaytetty kuukauden datakiintio loppuun.  Onneksi toisella satelliittilahettimella saatiin operaattorille hataviesti ja ostettiin 5 megatavua lisaa.
 
Nyt mennaan suuntaan 240, koska pohjoisessa on iso plaga ja etelampana parempaa tuulta.  Viime vuorokausina on ajeltu vuoronperaan kaikilla kolmella spinnulla ja opittu, etta maininki ja kevyt takatuuli johtaa auttamatta siihen, etta spinnua saa kerailla alas etustaagin ymparilta miesvoimin.  Kun se oli tehty pariin kertaan niin huvimestari Jukka laakitsi miehiston mustelmia illalla pienella lasillisella kymenlaaksolaista galvadosia. Hyvaa oli.
 
Oisin on pidetty spinnut paketissa ja ajeltu genoalla, koska vahan valia pitaa varoa oikealta nousevia sadekuuroja ja niissa piilevia squalleja.
 
Eilen illalla ylitettiin Kravun kaantopiiri ja sita juhlistettiin asianmukaisin rituaalein.Tanaan on vuorossa puolimatkan krouvi, jota juhlistetaan suklaakakulla.
 
Exec summary in English:
 
We ran out of data limit and therefore we have been in stealth mode during the past few days. Now we are back on line. Sun shines and weather gets warmer every day as we are moving more south in direction 240.  We had our moments with the spinnaker in light breeze and big swell but recovered the mess after sowe swetting. Now we have reasonable swell and good trade winds behind us and we are flying the ”big mama”spinakker at full speed.
 
Currently we are in second placce in our group cathching up the leading  52 footer ( we cannot figure out how  such a big boat is in our class anyway...?)
 
( photo: Jukka in the mast checking rig )

JPEG image

JPEG image