Maali häämöttää!

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sat 15 Oct 2016 14:51
 
15.10.2016
 
 
Sijaintimme 19:25.1S 60:52.7E
 
Maaliviiva häämöttää ja tunnelma Mearralla on sen mukainen. Tätä blogia kirjoittaessa meillä on matkaa jäljellä 189nm ja arvioimme saapuvamme Mauritiukselle myöhään sunnuntai yönä. Countdown viimeiseen vuorokauteen on alkamassa!
 
Kilpailutilannetta täytyy tulkita hieman tavallisesta poikkeavalla tavalla, sillä tälle legille oli peräti 3 starttia Cocos saarten päässä (tai 4, riippuu laskutavasta). Ensimmäinen, iso ja nopea katamaraani Resolute II lähti matkaan sunnuntai iltapäivänä 2.10. Suurin osa WARC veneistä lähti maanantaina 3.10 klo 10.00. Mearra lähti kahden veneen kanssa varsinaisena kisastarttipäivänä 4.10 klo 10. Viimeiset veneet starttasivat tiistaina iltapäivästä. Mearra on luonnollisesti päihittänyt kaikki tiistaina lähteneet, mutta muutama isompi vene sai sen verran etumatkaa että matka taitanee loppua kesken ennen kuin olemme saavuttaneet heidät.
 
Parin viimeisen päivän aikana Intian valtamerellä on ollut poikkeuksellista ruuhkaa ja yövahditkin ovat joutuneet olemaan hereillä. MH-703 matkustajakoneen osia tai kanssakilpailijoita emme ole nähneet (vielä), mutta muutama isompi tappajalaiva on sattunut samalle reitille. Viime yönä yksi meni alle 0,5 nm päästä. Mearran oli tehtävä kunnon väistöliike, ettei laiva olisi ajanut päälle. WARC fleetiin kuuluvalle Fireflylle kävi päivällä kömpelömmin: he törmäsivät eilen keskellä kirkasta päivää rahtilaivaan. Miehistö on onneksi kunnossa, rigi sai kolhuja mutta matka jatkuu. Odotamme mielenkiinnolla tarkempaa selostusta tapahtumasta. Myös poliisiraportti on tekeillä. Mearralla on onneksi yksi salainen ase näitä tappajalaivoja vastaan: Kimmo “haukansilmä” Halme, joka ilmiömäisellä tarkkuudella bongaa laivat ja uhat horisontista.
 
Tänään aamulla Mearran kannella oli tavallista enemmän vipinää, kun päätimme ulkoiluttaa pitkästä aikaa spinnua. Samalle pidimme spinnujen ristiäiset. Taivaalle nousi Magga-mama: pieni ja vaikeisiin olosuhteisiin tottunut saamelainen porotilan emäntä. Vuoroaan jäivät vielä odottamaan Muumi-mama, leppoisiin kelehin sopivan rento ja kattava purje, ja Big Mama, muumimamman rotevampi isosisko. Magga-mama toi Mearralle muutaman lisäsolmun ja näin Mauritiuksen maihinnousudrinkit ovat taas hieman lähempänä..
 
Vaikka Mearran ruokakaapit ovat supistuneet oleellisesti alkupäivien tarjonnasta, vietimme eilen perjantai-illan ja suht tasaisen kelin kunniaksi steak nightin. Sommeliere oli antelias ja nautimme maittavien pihvien kanssa kaksi pulloa viinia. Menuun kuului myös välijuustot ja jälkiruoka, sekä Calvadokset förstin piilokätköstä. Yöpalojen näkkäri ja Pantteri-varannot alkavat huventua, versoava sipuli on veneen tuorein elintarvike ja astiat olemme tiskanneet viime päivinä Fructis –shampoolla - on jo aikakin päästä maihin.  
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image