Voittoisa Mearra

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 26 Oct 2016 18:26
27.10.2016
Sijaintimme 20:09.5S 57:29.4E

Viimeinenkin WARC vene, Golden Dragon, saapui Mauritiukselle toissapäivänä. Nyt oli koko 17 venekunnan joukko kasassa ja oli aika kokoontua julistamaan Cocos Keeling - Mauritius legin tulokset. Kekkereihin oli saapunut koko Mauritiuksen turistibusineksen kerma ja puheita pidettiin sen mukaisesti. Mearra voitti ylivoimaisesti yksirunkoisten veneiden sarjan. Hurjan nopea katamaraani, Resolut II, puolestaan pokkasi kaksirunkoisten veneiden pokaalin. Meidän vertailuluvuilla korjattu aika (moottoritunnit ja tasoituskertoimet) oli 15 vuorokautta, 4 tuntia, 3 minuuttia ja 22 sekunttia. Resolut II:n vastaava aika oli 15, 18, 9 ja 51, eli päihitimme tuon tykin vertailuajoissa noin 14 tunnilla.

Uuden legin startti on huomenna klo 14.00. Vene on lähes lähtökunnossa. Uusi windex ja tuulimittari on asennettu, isoon purjeeseen on ommeltu uudet merkkinauhat ja rikkoutunut bimini on saatu korjattua. Mikäs nyt on purjehtiessa kun tiedämme mistä tuulee ja millä voimalla. Huomenna vene menee vielä aamulla telakalle, josta toivottavasti löytyy riittävän korkea nosturi, niin saamme jo pitkään korjausta odottaneen ison nostimen rissan vaihdettua.

Noora ja Sakke lähtivät tänään vielä seikkailulle saaren lounaiskulman leijasurffiparatiisiin. Ensiksi piti metsästää auto. Tämä kävi nopeasti ja he saivat alleen "Punaisen Paholaisen" (= Nissan Micra), joka hävisi ylämäessä parille skootterillekin. Seuraavaksi serkuskaksikolla oli ohjelmassa vajaan 10 kilometrin vaellus kauniissa ylänkömaisemissa Mauritiuksen lounaisosassa. Vaelluksen jälkeen he suuntasivat kite surfareiden mekkaan Le Mornen rannalle, jossa Sakke liittyi kymmenien muiden leijasurffareiden joukkoon ja nosti oman lautansa huimaan pintakiitoon. Sakke mytös pelasti yhden iäkkäämmän ranskalaissurfarin merihädästä. Ihme, ettei lahdella tullut enempää törmäyksiä tai saatu pahemmin leijojen naruja rusetille tai solmuun - sen verran paljon oli vilskettä ja vipinää vesillä. Samaan aikaan Noora kauhoi mestariuimarin ottein tuon leijasirkuksen laitamilla.

Nyt on miehistö valmis huomiseen starttiin. Varsinkin kun Noora ja Jaana kävivät eilen kampaajalla ja Jukka parturissa. Kimmolla ei ole tuota tarvetta ja kapteeni kuulemma haluaa kohdata vaimon Kapkaupungissa pitkätukkaisena, eikä liehulettiin ole koskemista.

Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

JPEG image