Tough life

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 28 Mar 2017 19:33
28.3.2017
Sijainti 12:37.9N, 61:21.4W
 
Saaria tulee, saaria menee. Eilen seilattiin Mayreaun saarelle, jossa ystävälliset saarelaiset järjestivät illaksi grillin ja grillaajaan (Cameron) joten saatiin Grenadalta hankitut herkulliset pihvit peliin. Lisukkeena paikallisia herkkuja ja tietysti ticotico soi taustalla kun Cameron järjesti varmasti riittävän ison kaiuttimen pöydän viereen. Lisäksi Cameron junaili aamuksi banaanileivät ja nouti Mearra Nieidalle kertyneet roskat –palvelu pelaa.
 
Ja ai niin, meinasi jo unohtua reissun kohokohta urheilusektorilla. Jukka ja Tumppi buukkasivat aamupäiväksi opettajan ja lähtivät leijasurffaamaan! Tai no, siis, ei nyt ehkä leijasurffauksesta voi puhua, mutta hyvä yritys! Onpa muuten yllättävän monimutkaista puuhaa. Ja hauskaa näytti olevan, ainakin kuvien perusteella. Jukka harkitsi jo markäpuvun tilaamista ja surffireissua Yyteriin. Jaana vähän toppuutteli ja suositteli vähän lisätunteja.
 
Kalaonnea tällä legillä on ollut ihan kohtuullisesti, mutta sille taisi tulla vähän nolo loppu, kun eilen unohtui kelata uistin sisään ja saaliiksi tuli vihainen tullimies, joka uhkasi tuoda aamulla kello kahdeksan paikalle virkavallan, joka on tunnettu ankarista rangaistuksista (kalastaminen luonnonsuojelualueella ja
satamassa sekä päälle vielä virkamiehen kaluston vahingoittaminen). Mahtoiko kapteeni saada yöllä unta. Suurena lohtuna oli tietysti se, että ticotico tiimistä löytyy tällekin alalle huippujuristeja. Tämä tieto vuodettiin Cameronin kautta viranomaisille, joten eipä koppalakkeja aamulla näkynytkään. Ainakaan vielä...to be continued.
 
Tobago Keys. Paikka tuttu innokkaille snorklaajille. Heti kun köydet saatiin kiinni poijuketjuun alkoi ankara snorklaus. Valitettavasti iso osa koralleista näyttää kärsineen ilmaston muutoksesta, hurrikaaneista tai jostain muusta syystä. Tämän pystyi havainnoimaan kokemattomimmatkin. Mutta silti nähtävää riittää: vesi on upean kirkasta valkoista hiekkaa loputtomasti, kaloja kaikissa sateenkaaren väreissä,
isoja ja pieniä. Ja kuorrutuksena kakussa paljon kaikenkokoisia kilpikonnia uimareiden iloksi.
 
Illaksi on buukattu Cameron grilleineen valmistamaan lobstereita ja muita herkkuja. Kovaa on tämä
valtameripurjehdus, pahimmillaan.
 
Mearra Nieidalla kaikki herkullisen hyvin.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image