Lintugongaaajat PING

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 10 Feb 2016 19:14
 
Keskiviikko 10.2.2016
Sijaintimme 08:37.3N 79:02.1W
 
Tanaan Mearra Nieidan miehisto koki melkoisen ornotologisen elamyksen. Aamulla kun miehisto herasi hyvin nukutun yon jalkeen aamukahville siina kello 7 aikaan, niin havaitsimme mielenkiintoisen luontoilmion. Ja nyt pyydammekin lintubongaajilta apua. PING Jari Narhi. Olimme ankkuroituneet kauniille lahdelle, jossa oli saaria seka ita- etta lansipuolella. Aamulla auringon sarastaessa lansipuoleisen saaren puiden latvoihin alkoi keraantya valtava maara lintuja. Ilman liioittelua, puhumme tuhansista ja taas tuhansista linnuista. Kokoonnuttuaan puiden latvastoon, lintuparvi lahti liikkeelle, lentaen noin metrin korkeudella merenpinnasta. Tuhansien lintujen parvi lensi meren pinnassa suoraan kohti Mearra Nieidaa.  Osa linnuista lensi keulan, osan perankannen puolelta. Siis useiden tuhansien lintujen parvi lensi veneemme edesta ja takaa noin metrin korkeudella. Ohilento kesti varmaan noin kymmenen minuuttia ja lintuja oli siis todellakin valtava maara. Ohessa muutama kuva elamyksesta. Nyt haluaisimmekin sielta mantereelta tietoa, mista linnusta oli kyse?  Meilla ei ole aavistustakaan. Linnut ohilennon jalkeen keraantyivat itapuoleisen saaren edustalle valtavaksi lautaksi. Toivottavasti nailla tiedoilla ja kuvilla seka sijaintitiedoilla, joku osaa kertoa meille seka lukuisille blogimme seuraajille, mista linnusta ja mista ilmiosta mahtoi olla kyse. Ilmio oli aidosti huikea.
No, mitas muuta tanaan. Toki soimme hyvin, kuten aina. Myos veneella tehtiin erilaisia pienia puuhia. Nyrkkipyykkia, siivoushommia ja keittiohommia, silla tanaan oli aika esivalmistaa joitakin ruokia tulevaa, pitkaa yli viikon kestavaa avomerilegia varten. Meilla muun muassa Micken tekema Ragu pastakastike muhi tanaan paarpuurin puoleisessa vessassa koko paivan.
Nyt nimittain on sellainen tilanne, etta pakastin ei jaksa puksuttaa taydella teholla koko matkaa Galapagos –saarille, joten ruokia pitaa sailymisen tulokulmasta esivalmistaa tuleville meripaiville.
Viimepaivat ovat olleet melko rauhallista purjehtimista ja olemme aika pienia merimaileja edenneet. Tama johtuu siita, etta emme saa lahtea kohti Galapagosta ennen kuin vasta perjantaina kello 11.
Tanaan miehistoa ilahdutti se, etta  naimme taas pitkasta aikaa linkkitornin joka mahdollisti puhelut kotiin. Ja kun menimme maihin kumiveneella, saimme jopa kiinni paikallisen hotellin wi-fi yhteydesta. Hiukan laajakaistaa varastaen saimme yhteyden ulkomaailmaan. Olimme siis netissa eli olimme taas olemassa.
Nyt kello on jo siina kahdeksan paikkeilla illalla. Micken Ragu pasta on jo valmis. Viini on valittu ja on aika kayda ruokapoytaan. Sen voimme viela kertoa, etta paivarytmi taalla veneeella on kylla aika selkea. Heraamme, kun aurinko nousee siina seitseman aikaan. Ja illalla aurinko laskee hiukan ennen seitsemaa. Vuorollaan aina joku laittaa ruuan. Ja ennen kuin te keski-ikaiset miehet siella Suomessa heraatte aamupissille hyvissa ajoin ennen Huomenta Suomen alkamista, taalla koko veneen miehisto vetaa sikeita hirsia.
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image