Aamu suihku kannella _ It's raining men

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sat 5 Mar 2016 17:24
5.3.2016
Sijaintimme 05:25.3 96:51.4W
 
Auringon nousun aikaan ajoimme massiiviseen saderintamaan. Totesimme, ettemme tainneetkaan viela loytaa tradewindeja vaan matalapaineen. Valiakos tuolla, kun saimme kuitenkin hyvat tuulet menoamme vauhdittamaan. Forsti Jukka oli aamun ajovuorossa ja naytti tuota pikaa ihan uitetulta koiralta!
 
Jaana, joka oli ollut yolla koiravahdissa herasi Kikan huutoon: eihan siella sada rakeita? Mita ihmetta? Kikka vain tarkasti, mika on luonnon suihkun lampotila. Niinpa Anne-Maria ja Kikka singahtivat  suihkuun puomilta valuvan vesinoron alle. Siina oli hyva ottaa shampoopesu pehmeassa sadevedessa. Jaana unenpopperoisena perassa ja sitten Martti ja Pekka. Oltiin me nyt niin puhtaita etta. Alhaalla kajuutassa sen sijaan oli aika tunkkaista. Aamiainen paatettiinkin nautittia kannella saan mukaisessa asussa, kuten kuvasta nakyy. Tana aamuna puuroannos tarjottiin hillosilman, voinokareen, tuoreiden hedelmien ja sadeveden kera.
 
Saimme saagurultamme, Kotilaisen Timolta paivitysta tulevaan. Ennusteen mukaan sunnuntaina sataa koko paivan. Taman pitaisi nyt olla sita El Ninon vaikutusta – leudommat tuulet ja paljon sadekuuroja, varsinkin oisin. Toivottasti tuo sade meni ohi ennustettua aiemmin silla nyt iltapaivalla seilaamme lempeassa auringonpaisteessa ja leudossa tuulessa silti mukavaa 6,5 solmun vauhtia suuntaan 260.
 
Meilla on tiiviit radioyhteydet WARC fleetin veneiden kanssa. Kolmen tunnin valein on nk. paivystysaika, jolloin kaikki veneet ovat kuulolla 5 minuutin ajan. Nuo hetket on tarkoitettu mahdollisia avunpyyntoja tai tiedusteluja varten. Sen lisaksi meilla on kaksi kertaa vuorokaudessa sessiot, jossa jokainen venekunta vuorollaan kertoo kuulumisensa. Puolen paivan istunnossa kaymme lapi kaikkien sijainnit ja tuulet – olemme hyvissa asemissa. Iltakuuden uutisissa on sitten kevyempaa jutustelua tyyliin ....our sommelier is busy selecting the right wine for the dinner. Kalauutiset kerrotaan aina!
 
Banaanikakkua odottelemme ja ongestakin saisi taas kohta kuulua tuttua tonnikalan aiheuttamaa ratinaa.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin.
___________
 
The night sky was beautiful, clear and dark, with thousands of stars twinkling above us. Anne-Maria and Kikka in the night watch were lying on their backs admiring the Milky way in the dark until sailing into a minor low pressure area with clouds, some rain and good winds. In the morning we encounted the next low pressure and rushed on the deck to take a shower and wash the hair. The breakfast was very wet – too warm to eat inside the cabin and the crew sat outside eating the morning porridge with papaya, cantaloupe melon, jam and coffee.
 
In addition to the daily watch on the deck, cooking and cleaning, the most popular activities are taking a nap and reading a book. Fishing is of course in everyones interest and will be the attraction at some point when the fresh food is all eaten up.
 
All well onboard. Waiting for the famous banana cake by Jukka.
 
 

JPEG image

JPEG image