Sakkokierros suoritettu, Mearra nyt puhtaampi kuin koskaan

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 18 Feb 2016 13:07
Torstai 18.2
Sijaintimme 00:53.8S 89:36.7W
 
Kello 9:00
Fiilis Mearra Nieidalla on kuin Makaraisen Kaisalla. Hiihto sujui hienosti, mutta sakkokierrokset pilasi kisan. Kuten jo hyvat lukijat tiedatte, Mearra Nieida miehistoineen purjehti hienosti 6 vuorokauden avomeriosuuden ja saapui Galapagos-saarille upeasti etuajassa ja ensimmaisten WARC veneiden joukossa. Sitten ylituomari naytti punaista korttia ja maarasi meidat sakkokierrokselle veneenpesupuuhiin.
Mearra Nieidan miehisto, tassa tapauksessa kirjaimellisesti, lahti kohti pimenevaa Tyynta valtamerta. Veneen naisisto paasi maihin ja tutustumaan kylan kulttuuriantiin.
Maaratyssa pisteessa oltiin vihdoin n 10 tuntia myohemmin. Pekka heitti sukellusvermeet niskaan ja lahti noita 7 nakkia poistamaan. Pekka loysi tarkkana miehena viela kahdeksannen, mutta siina se sitten todellakin oli. Nuo meren hirviot, nuo vaaralliset nakit olivat halkaisijaltaan n 4 millimetria ja niiden poistamiseen meni reilu vartti. Sitten Micke kavi viela tarkistamassa tyon tuloksen varmuuden vuoksi ja homma oli siina. Ainakin meidan mielestamme. Saa nahda mita mielta viranomaiset ovat, kun on jalkitarkastuksen aika. Nyt etenemme moottorimarssia diesel puhisten 7 solmun nopeudella kohti Puerto Baquerizon kylaa.
 
Kello 13:00
Mearra Nieida lipuu Baquerizonin kylan satamaan. Meita on jo sataman suulla vastassa kumivene, jossa kaksi sukeltajaneitokaista meita odottaa. Heti kun ankkuri oli kiinni, tytot olivat jo pohjaa tutkimassa. Lopputulos oli yksi loytynyt nakki. Sita toinen tytoista iloisena esitteli. Homma selva, veneenpohja on puhtaaksi nuoltu.
Ja kohta tulee seuraava veneellinen viskaaleja, yhteensa 8 kappaletta, tayttamaan viimeiset paperit ja homma on nyt sinettia myoten selva. Nyt siis reilut 20 tuntia ja reilut 100 litraa merella poltettua dieselia myohemmin Mearra Nieida saa vihdoin luvan olla kaikessa rauhassa Galapagos- saarilla.
Nyt miehisto aikoo hiukan peseytya ja laittaa puhdasta paalle, tilata taksiveneen ja lahtea katsomaan milta tuntuu kun on kovaa maata varpaiden alla. Edellisen kerran sita oli Panama Cityssa joskus aika kauan sitten.
 
Kello 15:00
Nyt on hyva pohtia mita me tasta koko episodista oikein opimme. Hannan mielesta on nimittain aina tarkea yhdessa tehda debriiffaus, kun tallaisia takaiskuja tapahtuu. Miten itse kukin tapahtuneen koki? Miten tama kokemus mahdollisesti muutti suhtautumistamme esimerkiksi mereen? Miten voisimme itseamme kehittaa tapahtuneen pohjalta? Paljon hienoja kysymyksia, joita yhdessa pohdimme varmasti tulevina paivina. Niista toki teille kerromme sitten kaikessa rauhassa, punnitusti ja ajatuksella.
Mutta noin lyhyesti kiteytettyna voisi sanoa seuraavaa: Mearra Nieidan miehistolla on lahtokohtaisesti budhalaisfilosofinen elamankatsomus.  Vahan niin kuin “sita vetta melotaan, mita kanootin alta loytyy”. Nain taisi aikoinaan todeta muuan suomalainen, ulkomuodoltaan kovin paljon budhaa muistuttava, poliitikko.  Jos jotain tapahtuu, jos viranomainen jotain maaraa ja asiaan ei enaa voi vaikuttaa, on sita turha maaraansa enempaa harmitella. Ja edelleen, tahan asti meidan purjehduksemme ja valtameriseikkailumme on sujunut ilman hankaluuksia, suorastaan erinomaisesti. Mutta kun maailma vaan on sellainen etta, hankaluuksia sita tulee, vaikka kuinka yrittaisi olla huolellinen. Jos tama oli meidan pahin takaiskumme talla reissulla, niin voi veikkonen olemme onnekkaita. Tassa kohtaa kuitenkin miehisto koputtaa puuta, silla reissua on viela reilu viikko jaljella. Tai viela tarkennus, koputtaa mahonkia.
Mearra Nieidalla on nyt kaikki paremmin kuin hyvin.
 
Kuvatekstit:1) Pekka valmistautuu sukellukseen ja pohjan putsaamiseen. 2) Micke tarkistaa viela lopputuloksen. Huomaa Micken oikea kasi. Noin jareaa tyokaluarsenaaalia tarvittiin operaatioon. 3) Kicker Rock toivotti puhdistusmiehiston tervetulleeksi takaisin Galapagos – saarille
 

Thu Feb 18, 2016

 

It is now about noon local time, and the Mearra Nieida is heading back towards Puerto Baquerizo Moreno on San Cristobal, following its 20 hour penalty loop. We feel it is a mission accomplished, but that decision is obviously not in our hands…

We motored out to the indicated point in the middle of the Pacific Ocean and did take care of business. We had borrowed diving gear from fellow WARC boat Two Fish from New York, and Captain Pekka strapped on the gear and went down under to remove the pesky barnacles. A very thorough search of the entire hull, keel and rudder exposed eight, not seven of these ¼ inch monsters, that were threatening the Galapagos ecosystem. Pekka courageously fought them off, one by one, using the most lethal weapon we had onboard, a wooden spatula. After the dust settled following our attack, Michel was sent down to take toll, and could report that every enemy position had been destroyed, i.e. completely removed, and no additional signs of enemy activity was to be found. We think we are clean, but as the old saying goes “the jury is still out”.

We’ll update you once we have met the jury, and have been rejoined with the better looking part of the crew.

 

1500 hours, and Mearra Nieida in back in mooring, have been re-inspected and the jury now decided we were worthy of entry – Hurray!! As part of the procedure we had another entourage of officials fill our aft sittting area, adding to the impressive stack of paper we accumulated. We also were visited by two lowely diver ladies, who spent a good 10 minutes down below. To our astonishement they came up with one more barnicle!! Given our thorough work  down below, we do not really know what to think... do they carry a few spare ones in their pocket?? Regardless, we are clean and free to go ashore and explore this wonderful place.

Despite some of or cynical comments during this ordeal, we all agreed that this folks are doing their job and they all are trying to preserve the Galapagos islands, and to make a point, we the crew decided to make a donation to a suitable cause/fund, that we will figure out in the next days, to emphasize that we appreciate and suppport these efforts.

all well on the Mearra Nieida!

 

 

 

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image