Vauhdilla muotiviikoille

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 30 May 2017 21:22
Sijainti 49:28.8N 06:55.3W
 
Viimeinen vuorokausi on mennyt mukavasti spinnulla ja genaakkerilla slööriä ajaessa, matkaa on kertynyt vuorokaudessa runsaat 180 mailia. Matkavauhti (9,94 solmua) on parhaimmillaan jopa ylittänyt tuulen nopeuden (7,2 m/s) mitä voidaan pitää erinomaisena suorituksena. Kuvaliitteessä on tästä teemasta myös todistusaineistoa. Leppoisan ja kesäisen purjehduksen aikana miehistöllä on ollut aikaa keskittyä uusien muotivillitysten luomiseen; erityisesti avantgardistinen yhdistelmä pitkät mustat kalsarit ja shortsit ovat olleet suuressa suosiossa ja herättäneet valtavaa ihastusta keskuudessamme. Myös purjehtiva inkapäällikkö sekä purjehtijaksi naamioitunut pappi tullevat olemaan menestystarinoita. Aivan ylivertaisena suorituksena on kuitenkin tunnustusta saanut yhdistelmä golfhousuja muistuttavat pyjaman housut ja teipatut lakeerikenkä – look Dubarryn purjehdussaappaat. Koko miehistö on henkisesti valmis valloittamaan Englannin muotimaailman ja kutsuja catwalkille odotellaan innolla. Osa porukasta onkin jo valmis luopumaan päivätöistään uuden uran toivossa – tämä on juuri sitä piristystä mitä maailma on kaivannut näinä vaikeina aikoina.
 
Purjehdukseen harrastuksena liittyy vahvoja mielikuvia, joidenkin määritelmien mukaan se on sopiva rangaistus rikkaille ja joutilaille, liian helppoa elämää viettäneille kansalaisille. Olemme siis viimeisen vuorokauden ajan nauttineet täysipainoisesti tästä rangaistuksesta ja lähestyneet kiitettävää vauhtia kohti Englantia. Saapuessamme sivistyksen äärelle on myös laivaliikenne alkanut lisääntyä huomattavasti, näköpiirissä on ollut monesti useita laivoja ja kalastusaluksia. Arvion mukaan, ja jos luoja suo, saavumme Lymingtonin satamaan noin runsaan vuorokauden kuluttua. Seitsemän samurain seikkailuna alkanut ja viisikon veneretkenä päättyvä meriseikkailumme on saapumassa päätepisteeseen. On monia unelmia jotka on syytä pitääkin unelmina ja on monia unelmia jotka on syytä toteuttaa. Tämä on ollut ehdottomasti toteuttamisen arvoinen unelma. Osa meistä on saattamassa loppuun unelmaansa Atlantin ylityksestä ja osalla on ollut kunnianhimoisempi projekti purjehtia maailman ympäri. Tunnelmat tässä vaiheessa ovat onnelliset, mutta toisaalta myös hieman haikeat. Matka on ollut kaikille ainutlaatuinen kokemus, olemme nähneet hienoa satamia, käyneet mielenkiintoisia keskusteluja kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä, nauttineet mahtavasta purjehduksesta, mainioista aterioista ja hyvästä seurasta. Miten hieno tähtitaivas voikaan olla merellä, miten hienoa on katsella veneen edessä puikkelehtivia delfiinejä, nähdä valaita ja miten monella sadalla eri tavalla tuulen voi aistia kehollaan! Englanniksi sanottuna: We are indeed lucky bastards! 
 
Mearralla kaikki hyvin

JPEG image

JPEG image

JPEG image