Kolmatta paivaa Atlantilla 27:15.9N 18:25.4W

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 24 Nov 2015 19:26
Viime yo nukuttiin sikeasti alkumatkan ryskytyksen jaljilta. Tosin lyhyesti, kun jokaisella on oisin 4 tunnin vahtivuoro.
Eilen auringon juuri laskiessa genoa putosi mereen – rullanostimen hela oli auennut ominpain ja genoa jai roikkumaan alakulmastaan pitkin veneen
kylkea. Onneksi purje saatiin pelastettua ehjana.  Kelia ja vauhtia oli sen verran, etta noston jaljilta oltiin lapimarkia.  Yo sitten purjehdittiin pelkalla isolla. Aamulla genoa
saatiin takaisin paikalleen sen jalkeen, kun nostin oli onnistuttu hilaamaan maston nupista alas.
 
Paivalla paastiin vihdoin ajamaan jonkin aikaan spinnulla kunnes tuuli taas koveni 13-15 ms tietamiin ja kaluston ja miehiston saastamiseksi palattiin genoaan.  Jukka oli lahella saada jo toisen Doradon ja viela isomman kuin eilen. Pitkan taiston jalkeen siima katkesi. Doradoa ei jaaty kaipaamaan, koska edellistakin on viela jaakaapissa.
 
Lounaaksi syotiin meriversio Wallenbergin pihvista ja iltapaivalla Atlantin nopein verstas aloitti puuhastelun tahan asti syntyneiden pikkukorjausten parissa.
 
Exec summary in English:
Third day on the Atlantic went smoothly in moderate 20-24 knots winds. The biggest achievement was the rescue operation of the head sail. It dropped to sea on Monday evening after schackle opened itself at sun set. We got it back up to mast this morning after two hours of hard work.

JPEG image

JPEG image