Vaalit, virta ja vipinää

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 9 Nov 2016 18:20
8.11.2016
 
 
Sijaintimme 26:45.6S 42:32.6E
 
Mearra elää vahvasti ajan hermolla. Tunnelma on kuin komentokeskuksessa. Aamuyön ja aamun tunteina seurasimme kauhunsekaisin tuntein Jenkkien vaalien tuloslaskennan etenemistä. Teron ja Leena H:n loistavien väliraporttien kautta pysyimme jännityksessä mukana. Tunti tunnilta tyrmistyksemme täydentyi totaaliseen totuuteen: Trump?!  Michiganilaisen WARC kollegan kommentti aamuradiossa täydensi tunnelmaa: “Don’t be so upset about Trump. It is better for the world when Trump is the president.”
 
Arkisempi mutta akuutimpi huomiomme kohdistuu Agulhasin virran tilanteen seurantaan. Nyt olemme sellaisella etäisyydellä virrasta ja Afrikan rannasta, että säätiedot alkavat olla riittävän tarkkoja tuleville päiville. Agulhasin virta voidaan yrittää turvallisesti vain pohjoisilla tuulilla. Ennusteen mukaan aikaikkunamme Richard Bayhin saapumiseen on lauantaina iltapäivällä, jonka jälkeen tuulet kääntyvät takaisin lounaaseen. Seuraava sopiva ikkuna on vasta muutamaa päivää myöhemmin. Niinpä viritämme Mearran nopeuden maksimiin ja toivomme tämän hetkisen lähes 1,5 solmun myötävirran jatkuvan mahdollisimman pitkään, jotta ennätämme perille lauantaina.
 
Kolmas komentokeskuksen huomion kohde on ympärillä pörräävät kauppa-alukset. Välillä tuntuu, kun ajaisimme Länsiväylän iltapäiväruuhkassa Kiinan ja Afrikan väliä ajavien alusten ohittaessa meitä edestä ja takaa. Oheinen AIS-näytön kuva havainnollistaa tilannetta.
 
Miehistö on hyvässä vireessä ja huumori kukkii. Ja juuri nyt tapahtuu! Kelan jarru huutaa. Sakke singahtaa salamana kajuutasta, laittaa tyrävyön päälle ja on alta aikayksikön kelaamassa onkeen tarttunutta tunaa sisään. Nuoren miehen otteissa näkyy määrätietoisuus. Tämä kala nousee veneeseen!
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image