Napoleon und Hitler

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sun 7 Aug 2016 11:04
07.08.2016
Sijaintimme 20:06.6S 148:53.6E
 
Aamulla lähdettiin jatkamaan Hook Islandin kiertoa. Ensimmäisenä kohteena oli Manta Ray Bayn snorkkelimaastot. Hurjissa olosuhteissa Eliittikumppanit pääsivät vihdoin todella toteuttamaan vastikään opittuja purjehdusmanöövereitä. Omatoimisuutta toiminnassa ei kuitenkaan ollut, sillä itsenäiset liikkeet Jukka keskeytti välittömästi tiukoilla käskyillä. Tästä huolimatta miehistön purjehduskyvyssä on ollut huomattavaa kehitystä. Valaat eivät vieläkään malttaneet jättää Mearra Nieidaa rauhaan, mikä työllisti miehistöä.
 
Manta Ray Bayhin saavuttuaan miehistöön iski mahdoton haihysteria. Pojat julistivat venettä härnäävän jättikalan siluetin haiksi. Tuulen rikkoma pinta vaikeutti havainnointia. Varovaisesti otettu vedenalainen verifikaatiovalokuva osoitti kalan olevan vaaraton. Kesti kauan ennen kuin pelko haihtui ja veteen uskaltauduttiin. Pinnan alla oli kaloja ja koralleja. Vaaratilanteita veden alla kuitenkin oli. Napoleon Bonaparteksi nimetty Chelinus undulatus innostui Jaanan pestopastasta. Pastahimo sai tämän keskikokoisen suomalaismiehen kokoisen velton vellojan kovin agressiiviseksi. Kalaköriläs rysäytti aussifutistyyliin sekä Tanelia että Jukkaa kylkeen. Jouduimme luovuttamaan Napoleonille loput pastasta ja vetäytymään alukselle.
 
Yöksi siirryimme ankkuriin Bloodhorn Beachin edustalle. Rannalla apinat ja kakadut huutavat kilpaa viidakon herruudesta. Ranta on saanut nimensä näiden eläinten verisistä kamppailuista. Apinat voittavat useimmiten. Lammasfanaatikko Pekan mielestä rannan suvereeni valtias on tietenkin kivikossa havaittu musta lammas. Muun miehistön mielestä lammas on vuohi.  Tänäkin iltana miehistö viettää iltansa pelaamalla suosikiksi muodostunutta Secret Hitler –korttipeliä. Tämä poliittisesti epäkorrekti psykologinen juonittelupeli saa Jukan käyttäytymään kummallisesti.
 
Eliittikumppanit-osuuden ensimmäinen kala saatiin. Oskarin nappaama kala oli vain pieni punainen rääpäle, mutta mahtavia vonkaleita on tulossa. Stay tuned.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image